Real Madrid lanári Mbappého, ponúka za neho 160 miliónov eur

NETKY.SK • 25 August 2021, 17:01 • 2 min
Real Madrid lanári Mbappého, ponúka za neho 160 miliónov eur

MADRID – Letné prestupové obdobie sa končí 31. augusta a futbalové kluby sa snažia na poslednú chvíľu posilniť svoje kádre o nových hráčov. Mimoriadnu aktivitu vyvíja predovšetkým madridský Real, ktorý už dlhší čas poškuľuje po hviezdnom Kylianovi Mbappém.

slovakia

left justify in out

Francúzsky supertalent je vysnívanou posilou majiteľa Florentina Péreza, ktorý sa o jeho prestup usiluje už niekoľko rokov. Real podľa informácií médií zo Španielska a Francúzska ponúkol parížskemu St. Germain 160 miliónov eur. Ani jedna zo strán sa k rokovaniu zatiaľ oficiálne nevyjadrila.

 

 

Dvadsaťdvaročnému Mbappému končí po sezóne v Paríži platný kontrakt a hrozí, že môže odísť zadarmo. Francúzsky reprezentant sa netají tým, že by chcel vyskúšať novú výzvu a kráľovský klub je jeho vysnívanou destináciou. Vedenie PSG by po príchode Lionela Messiho chcelo svoj hviezdny káder udržať, majiteľ Násir Al Chelajfí sa na tlačovej konferencii navyše nechal počuť, že po nákupe jedného z najlepších hráčov na svete nemá Mbappé inú možnosť, než vo francúzskej metropole zotrvať.

 

 

Stošesťdesiat miliónov eur je ale lákavá suma a ak by Mbappé jednu sezónu počkal, mohol by do Realu prestúpiť zadarmo, navyše s vyšším platom. Momentálne sa teda hovorí o tom, či PSG na ponuku madridského klubu kývne. Okrem Messiho a Mbappého má PSG v kádri mnoho hviezd, napríklad Marca Verattiho, Maura Icardiho, Angela Di Maríu, Sergia Ramosa či najlepšieho brankára nedávno skončených majstrovstiev Európy Gianluigiho Donnarummu.

 

Mbappé zamieril do parížskeho mužstva v roku 2017 z Monaka a po ročnom hosťovaní ho klub odkúpil za 180 miliónov eur. Majster sveta z roku 2018 si v 174 zápasoch pripísal na konto 133 gólov a svojmu tímu pomohol získať tri tituly v najvyššej francúzskej súťaži. Bohatému mančaftu sa však stále nedarí uspieť v prestížnej Lige majstrov, naposledy vypadol v semifinálovej fáze s Manchesterom City a nezískal ani domáci primát, keď ho o jeden bod predbehol konkurent z Lille.

 

 

Real chce v najbližšom období omladiť svoju ofenzívu, ktorá stojí na výkonoch tridsaťtriročného Karima Benzemu. Španielsky veľkoklub odštartoval novú sezónu výhrou nad Alavésom, cez víkend však len remizoval 3:3 s Levante.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies