Reportáž: Pellegrini vidí voľby ako úspech. Prikláňa sa Smeru a chce vymeniť policajného prezidenta

NETKY.SK • 1 Október 2023, 18:08 • 2 min
Reportáž: Pellegrini vidí voľby ako úspech. Prikláňa sa Smeru a chce vymeniť policajného prezidenta

Prvý krok v prípade, že by sa Hlas, ktorý zatiaľ existuje len tri roky a hneď v prvých voľbách získal 14,7 percenta, dostal do novej koalície by bola výmena aktuálneho policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktoré strana už dlhodobo kritizuje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Už počas volebnej noci sa spolu s pribudúdaním sčítaných okrskov rysovala podoba nového parlamentu. Silný mandát získal Hlas-SD, ktorý strategickým ziskom bude pravdepodobne rozhodovať a o novej koalícii. Najbližšie má k Smeru, kde začínal aj predseda strany Peter Pellegrini. Zhodujú sa najmä ideologicky. 

 

Prvý krok proti migrantom

 

 

Prvý krok v prípade, že by sa Hlas, ktorý zatiaľ existuje len tri roky a hneď v prvých voľbách získal 14,7 percenta, dostal do novej koalície by bola výmena aktuálneho policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktoré strana už dlhodobo kritizuje. Posledná vlna kritiky s zniesla v súvislosti s migračnou krízou, kedy sa ilegálny imigranti začali objavovať na juhu Slovenska. 

 

 

Hneď ako druhý krok by Pellegrini práve túto južnú hranicu s Maďarskom uzavrel.

Politickou teóriou má síce Hlas bližšie k sociálno-demokratickému Smeru, nebude si však podľa toho vyberať koaličných partnerov."Budeme hľadať najlepší prienik s našimi hodnotami silného štátu a stojíme si za svojimi cieľmi odkúpenia podielov v strategických ponikoch. Uvidíme, ktorá strana nám to ponúkne," povedal Pellegrini.

 

 

Strana Hlas vznikla odchodom viacerých významných politikov so Smeru, v čase volieb v roku 2020 nový subjekt začal budovať regionálne štruktúry. Pellegrini chce, aby strana mala dlhé trvanie,"Mojou hlavnnou prioritou je budúcnosť Slovenska a pokračovanie strany hlas, nechcem, aby bola na jedno volebné obdobie".

 


Hlas v najsilnejšej trojici


Je si vedomý, že vstup do koalície bude spojený s kompromisom. "Neviem ešte, aké kompromisy bude treba spraviť," povedal Peter Pellegrini.

 

Peter Pellegrini hodnotí voledný výsledok ako úspech a už počas sčítavania hlasov panovala na nábreží dobrá nálada. "Myslím, že to môžeme považovať za úspech, ako mladá strana sme sa hneď dostali medzi tri najsilnejšie."


Viac sa dozviete v rozhovore Netiek s Petrom Pellegrinim.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: netky.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies