Francúzsko a Rusko majú problém. Dôvodom je šampanské

NETKY.SK • 19 September 2021, 16:15 • 2 min
Francúzsko a Rusko majú problém. Dôvodom je šampanské

PARÍŽ - Ruský zákon povoľuje označiť ako šampanské len produkty domácich výrobcov. Ostatní musia používať názov šumivé víno.

slovakia

left justify in out

Francúzsko a Rusko sa dohodli na rokovaniach s cieľom vyriešiť spor týkajúci sa nového ruského zákona, ktorý núti francúzskych výrobcov šampanského označovať fľaše ako šumivé víno. Podľa agentúry Reuters všetci zahraniční výrobcovia, ktorí dodávajú svoje výrobky do Ruska, ich totiž od júla musia označovať ako šumivé víno. Iba miestni výrobcovia smú používať označenie  šampanskoje, čo je ruský ekvivalent šampanského.

 

img

 

Tento zákon pobúril francúzskych producentov, ktorí ihneď zastavili vývoz do Ruska. Francúzska vláda následne pohrozila procesom na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Francúzsky minister pôdohospodárstva Julien Denormandie oznámil, že súhlasil so stretnutím so zástupcom ruského ministerstva Sergejom Levinom. V rámci snahy o vyriešenie sporu vznikne pracovná skupina, ktorú budú tvoriť predstavitelia štátnych organizácií a výrobcov z oboch krajín.

 

Prečítajte si tiež: Katedrála Notre-Dame je zabezpečená. Na rad prichádzajú reštaurátori

 

Krátko pred týmto oznámením francúzski výrobcovia šampanského z regiónu Champagne, ktorých značka je chránená v mnohých krajinách, rozhodli o obnovení vývozu do Ruska.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies