REPORTÁŽ: Oktagon 15 bez servítky!!!

NETKY.SK • 18 November 2019, 16:00 • 2 min
REPORTÁŽ: Oktagon 15 bez servítky!!!

PRAHA - Vypredaná pražská O2 aréna sledovala 9. novembra zatiaľ najprestížnejší galavečer stále mladej česko-slovenskej organizácie zmiešaných bojových umení (MMA) Oktagon. Podujatie s číselným poradím 15 okrem plnej haly prinieslo aj niekoľko ďalších prekonaných míľnikov či noviniek.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku ľudia sledovali priamy prenos na viac ako 217-tich tisícoch televíznych prijímačov. Televízia JOJ Plus zaznamenala vyše 11-percentný podiel na trhu a od minulého roka sa podujatie stalo jej najsledovanejším.

 
Inak tomu nebolo ani v Česku. Televíziu O2 TV Sport v priebehu živého prenosu sledovalo viac ako 200-tisíc televíznych prijímačov. Tieto čísla prekonali sledovanosť tamojšej najvyššej hokejovej ligy a priblížili sa k číslu najsledovanejšieho futbalového "derby" medzi Slaviou a Spartou Praha.  

 

Organizátori tiež zaznamenali najvyšší počet predaných Pay-per-view (PPV). Konkrétne číslo síce nezverejnili, no PPV si zakúpili priaznivci zo 48. krajín sveta, vrátane Grónska. 

 

Pri príležitosti vysielania svojho doteraz najúspešnejšieho galavečera organizácia svojim priaznivcom poskytla v prestávkach medzi zápasmi aj štúdio s moderátorom Oliverom Sálusom, ktorému celý večer asistoval šampión weltrovej váhy Oktagonu David Kozma. "Zápasové štúdio je ďalšou dôležitou súčasťou v posune celej organizácie. Je veľmi dobré, že sme divákom pri televíznych obrazovkách mohli poskytnúť názory samotných zápasníkov na to, čo v predošlých súbojoch mali možnosť vidieť," uviedol Sálus. 

 

img

 

Ten privítal počas niekoľkých vstupov spolu s Kozmom viacerých hostí z prostredia MMA, vrátane bývalého bojovníka poloťažkej váhy organizácie UFC Jimiho Manuwu. "Neveril som, že by tak skvelý galavečer mohla usporiadať iná organizácia ako UFC," dodal počas prenosu Manuwa.

 

Nám sa počas prestávok podarilo položiť pár otázok Kozmovi, jeho možnému budúcemu vyzývateľovi v boji o opasok Mátému Kérteszovi či Martinovi Budayovi, ktorý bude pravdepodobne ďalším vyzývateľom Michala Martínka v súboji o titul v ťažkej váhe. 

 

"Ružový panter", ako znie Kozmova prezývka nám prezradil termíny svojich ďalších zápasov. Najbližšie sa predstaví v decembri v rámci zápasu ruskej organizácie RCC (Russian Cagefightning Championship). Nasledovne by mal budúci rok v marci obhajovať svoj titul na galavečere Oktagon 16 v Ostrave. 

 

img

 

Máté Kertesz, rodák z Budapešti sa v rozhovore vyjadril ku svojej poslednej výhre s Jozefom Wittnerom, prezradil nám svoju najsilnejšiu zbraň v zápasoch a odpovedal nám aj na otázku, s kým by si vedel predstaviť ďalší zápas. 

 

Na záver sme vyspovedali aj Martina Budaya. Rodák z Nitry nám okrem iného opísal svoje pocity, keď sa dozvedel, že najbližším súperom Martínka bude Viktor Pešta a nie on. Všetkých respondentov sme sa zároveň pýtali aj na tipy víťaza zápasu Végh vs. Vémola. Ostatné otázky si môžete pozrieť a vypočuť v reportáži pod článkom. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies