REPORTÁŽ: Ministerka Milanová apeluje na správne vypĺňanie dotazníku, ktorý má pomôcť segmentu kultúry

NETKY.SK • 14 Október 2020, 13:40 • 2 min
REPORTÁŽ: Ministerka Milanová apeluje na správne vypĺňanie dotazníku, ktorý má pomôcť segmentu kultúry

BRATISLAVA - Od spustenia elektronického formulára Ministerstva kultúry (MK) SR, ktorého cieľom je zistiť reálny počet aktérov v kultúrnom a kreatívnom priemysle a následne zacieliť tomuto segmentu finančnú pomoc, vyplnilo žiadosť len 1708 subjektov. Ďalších 5399 dotazníkov bolo neúplne vyplnených. Na tlačovom brífingu to oznámila šéfka rezortu Natália Milanová (OĽANO).

slovakia

left justify in out

 

"Sme konfrontovaní s informáciami o počte približne 220 000 ľudí, ktorí majú pracovať v kultúrnom a kreatívnom priemysle, no zatiaľ disponujeme len týmito číslami," upozornila v súvislosti s registráciou, ktorá trvá od 9. do 19. októbra.

 

Ľahšia cesta počas rokovaní 

Apelovala preto na všetkých, ktorí pôsobia v oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu, aby sa do termínu registrovali. "Je to podklad na ďalšie rokovanie s ministerstvom financií, aby sme cielene mohli poskytnúť pomoc, ktorú chceme poskytnúť," zdôraznila ministerka. "Ak však nebudeme mať reálny podklad na rokovanie, bude sa nám komunikovať veľmi ťažko," dodala.

 

img

 

Pripomenula, že pri vypĺňaní formulára i na prípadné otázky je k dispozícii do 19. októbra call centrum MK. "Sú tam piati ľudia, ochotní zodpovedať otázky. Rovnako je k dispozícii aj mailová adresa formular@culture.gov.sk," upozornila.

 

Prípadné predĺženie registrácie považuje Milanová za problematické vzhľadom na ďalšie potrebné legislatívno-administratívne procesy pri čo najrýchlejšom poskytnutí pomoci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona