EL: Bojovný výkon Slovana stačil iba na remízu, ďalej postupujú Gréci

NETKY.SK • 27 August 2021, 10:31 • 2 min
EL: Bojovný výkon Slovana stačil iba na remízu, ďalej postupujú Gréci

BRATISLAVA – Domáci Slovan Bratislava podal v odvete EL jeden z najlepších výkonov v sezóne. Proti silnému gréckemu súperovi uhral remízu 2:2, no na postup to bohužiaľ nestačilo.

slovakia

left justify in out

Slovan hral od 26. minúty v oslabení

Akítvnejšie začal domáci Slovan. Po dobrom úvode si vybojoval dva rohové kopy, ale ani jeden nijako neohrozil bránu Vaclíka. Prvú väčšiu šancu si vytvoril po rýchlom protiútoku, po ktorom sa dostal do gólovej šance Henty. Hentyho strela však skončila iba na pravej žrdi Vaclíkovej brány.

 

V 26. minúte sa obraz hry výrazne zmenil. Domáci obranca De Marco šlapákom fauloval Camaru a Slovan musel dohrávať v desiatich. V 33. minúte poslal Valbuena výborný center na hlavu útočníka El Arabiho a ten otvoril skóre. 

 

Slovan sa nevzdal a pokračoval v dobrom futbale. Odmena prišla v 42. minúte, keď sa po šikovnej akcii Zmrhala dostal do dobrej šance Henty a vyrovnal na 1:1.

 

Druhý polčas sa začal vo svižnom tempe, hostia sa znova dostali do vedenia po rýchlo zahranej štandardke a Onyekuru poslal loptu popri žrdi do siete. 

 

Napriek oslabeniu Slovan znova dokázal vyrovnať. Dobre zahraný rohový kop našiel hlavu novej posily Slovana Greena a ten vyrovnal skóre na záverečných 2:2.

 

Z postupu sa teda radujú Gréci, Slovan sa automaticky kvalifikoval do Európskej Konferenčnej Ligy. 

 

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Nešťastne sme vstúpili do zápasu, chceli sme byť aktívni, zabrzdila nás červená karta, bola to nešťastná situácia. Ale chalanov som pochválil. Takto sa má hrať v pohároch, výkon sa mi páčil. Hráčom som povedal, aby hrali tak, aby mohli byť po zápase spokojní a myslím si, že aj môžu byť. Dávid Strelec odohral v Slovane posledný zápas, zajtra by mal odísť do Spezie. Namiesto neho by sme chceli Mráza."

 

Jaromír Zmrhal, hráč Slovana: "Dali sme do zápasu všetko, súhlasím s trénerom. S výsledkom i výkonom sme, vzhľadom na priebeh zápasu, spokojní, ukázali sme, že futbal vieme hrať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies