Tour de France: Sagan skončil v hromadnom šprinte na 5. mieste. Cavendish je opäť na stupni víťazov

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 19:24 • 2 min
Tour de France: Sagan skončil v hromadnom šprinte na 5. mieste. Cavendish je opäť na stupni víťazov

CHATEAUROUX - Britský cyklista Marc Cavendish vyhral svoju prvú etapu na Tour de France v roku 2008 v meste Chateauroux a na rovnakom mieste pridal aj zatiaľ posledný 32. triumf na slávnych pretekoch. Naša cyklistická hviezda Peter Sagan prišiel do cieľa ako piaty.

slovakia

left justify in out

Pôvodne iba náhradný šprintér tímu Deceuninck - Quick Step ovládol druhú etapu v rozpätí troch dní, keď dnes vyhral hromadný šprint. Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bol v závere etapy veľmi aktívny, postupne sa za Cavendishom posúval dopredu, avšak na stupne víťazov to opäť nestačilo a skončil piaty.

 

Sagan na prémii obsadil 8. miesto 
Na šprintérskej prémii v Lucay le Male na 104. km
vyhrali Belgičan Van Avermaet pred Nemcom Klugem. Saganovi nevyšiel jeho zámer vyhrať šprint hlavného poľa a vziať si tak 15 bodov.

 

V jeho snahe ho šikovne zablokoval dánsky rozbiehač tímu Deceuninck - Quick Step Michael Mörköv, slovenský líder Bora-Hansgrohe stratil rýchlosť a napokon bral iba 8 bodov za ôsme miestoS piatym miestom v etape sa Sagan posunul na siedme miesto v súťaži o zelený dres.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Organizátori Tour de France stiahli žalobu voči fanúšičke, ktorá v úvodnej etape spôsobila hromadný pád cyklistov

 

Cavendish prekvapuje!
Cavendish v týchto dňoch prepisuje historické listiny TdF. Už 36-ročný a mnohými odpisovaný rýchlik z Ostrova Man nielen že tretíkrát v kariére triumfoval v etape s cieľom v Chateauroux, ale najmä opäť zvýraznil svoj náskok na čele bodovacej súťaže.

 

Pred Philipsenom má aktuálne náskok 46 bodov. Cavendish sa tiež na dve víťazstvá priblížil legendárnemu Belgičanovi Eddymu Merckxovi v počte etapových triumfov na "Starej dáme".

 

 

"Bolo to podobné, ako keď som tu vyhral pred desiatimi rokmi. Môj tím predviedol skvelú prácu a ja som to len dokončil. Je to neuveriteľný pocit, som maximálne spokojný, ale na rekord v počte víťazstiev na Tour de France nemyslím. Pokiaľ sa mi to nikdy nepodarí, nič sa nestane," uviedol Marc Cavendish v prvom televíznom interview.

 

Šiesta etapa 108. ročníka Tour de France merala 160,6 km a takmer celá sa odohrávala na úplnej rovine s výnimkou jednej vrchárskej prémie štvrtej kategórie na Cote de Saint Aignan 109 km pred cieľom.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Tour de France: Peter Sagan opäť predviedol úžasný výkon. Aj napriek zraneniam, finišoval v prvej desiatke!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies