Nákup testov RapiGen

NETKY.SK • 12 Január 2021, 11:21 • 2 min
Nákup testov RapiGen

O nákupe testov rozhodla komisia, v ktorej väčšinu mali zástupcovia ministerstva zdravotníctva a Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (5 z 9). K nákupu testov boli prizvaní aj zástupcovia mimovládnych organizácií Transparency International a Zastavme korupciu, ktorí v postupe rezortu hospodárstva nenašli pochybenia.

slovakia

left justify in out

O nákupe testov rozhodla  komisia, v ktorej väčšinu mali zástupcovia ministerstva zdravotníctva a Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (5 z 9). Všetci zástupcovia písomne súhlasili s nákupom testov RapiGen.

„Za tento nákup nesú zodpovednosť ministerstvo zdravotníctva a premiér, ktorý tento nákup osobne riadil,“ upozorňuje vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík.

 

img



Zakúpenie málo kvalitných testov bolo  umožnené zle napísaným zadaním, ktoré pripravilo Ministerstvo zdravotníctva SR.  Z tohto dôvodu pri kúpe testov rezortom hospodárstva trval Sulík na prísnejšom zadaní, vrátane požadovaných validácií. Ministerstvo zdravotníctva napísalo správne zadanie  po 17-ich dňoch a až na piaty pokus. Dôvodom, že zadanie muselo napísať konkrétne ministerstvo zdravotníctva bolo to, že to bolo podmienené priamo v uznesení vlády. Za to, že sa situácia nezopakovala vďačíme snahe Richarda Sulíka o presnejšie zadanie na nákup antigénových testov. 

 

img


K nákupu testov boli prizvaní aj zástupcovia mimovládnych organizácií Transparency International a Zastavme korupciu, ktorí v postupe rezortu hospodárstva nenašli pochybenia. „Nechávam na posúdenie každého, kto a akou mierou je teda zodpovedný za aktuálnu situáciu na Slovensku," zdôrazňuje Sulík. Zároveň víta, že nákup testov preverí aj generálna prokuratúra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies