Špecializovaný trestný súd zamietol žiadosť Vladimíra Pčolinského o prepustenie z väzby

NETKY.SK • 13 August 2021, 15:02 • 2 min
Špecializovaný trestný súd zamietol žiadosť Vladimíra Pčolinského o prepustenie z väzby

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici zamietol žiadosť bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského o prepustenie z väzby na slobodu.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, pretože Pčolinský proti nemu podal sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR. Sudca ŠTS tiež zamietol žiadosť o nahradenie väzby jeho písomným sľubom a aj žiadosť o nahradenie väzby s dohľadom probačného a mediačného úradníka. Obvinený je naďalej v kolúznej a preventívnej väzbe.

 

Prečítajte si: Peter Pčolinský sa pustil do špeciálnej prokuratúry. Hovorí, že brata umýselne odstavili, aby nemohol rozprávať!

Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský čelí obvineniu, že za úplatok 20-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie momentálne obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára. Druhé obvinenie je podľa medializovaných informácií založené na podozrení, že sprostredkoval sumu 10-tisíc eur policajtovi Mariánovi Kučerkovi za to, aby sa neriešili podozrenia voči známej nadnárodnej stavebnej spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona