REPORTÁŽ Cigánski diabli pozývajú na svoje výročné koncerty

NETKY.SK • 7 August 2022, 17:0 • 2 min
REPORTÁŽ Cigánski diabli pozývajú na svoje výročné koncerty

BRATISLAVA - Cigánski diabli sa už o mesiac vydajú na koncertné turné po celom Slovensku. Pútavý galavečer k 15. výročiu vzniku odohrajú v piatich slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

 

 

Veru, už je to 15 rokov, čo sa táto skvelá kapela ocitla na domácich a svetových pódiách. Takéto výročie treba poriadne osláviť a o tom, že to tak bude, určite nik nepochybuje.

 

O Cigánskych diabloch Wikipédia píše, že v zahraničí sú známi aj pod názvom Gypsy Devils a ide o slovenský orchester, ktorý vznikol v roku 2007. Cigánski diabli sú predstaviteľmi najmä žánru etno a world music. Klasická hudba je v ich podaní obohatená o prvky ako cigánska hudba, folklórna hudba, jazz, etno, flamenco a mnoho ďalších. Využívajú vlastné virtuózne aranžmány a prvky.

 

Pretavenie rôznych štýlov im prinieslo úspech na koncertných pódiách v 35 krajinách sveta na piatich kontinentoch.

Účinkovali v koncertných halách Berlínska filharmónia, Komische Oper – Berlín, Kozerthaus – Berlín, Royal Opera House v Londýne, Hans Max Saal – Mníchov, Smetanova síň – Praha, Konzert und Kongressaal – Luzern, Concert Hall – Melbourne, Goldener Saal-Musikverein – Viedeň, Is Sanat Hall – Istanbul, Palác Kultúry – Novosibirsk, EXPO 2008 Zaragoza, EXPO 2010 Shanghai. Slovensko reprezentovali aj na Zimných olympijských hrách 2010 a Letných olympijských hrách 2012 a vystupovali na hudobných festivaloch po celom svete. 

 

img

 

Galavečer pri príležitosti 15. výročia vzniku kapely odohrajú Cigánski diabli s 30-členným komorným orchestrom a 30- členným speváckym zborom. Prvý bude v Bratislave 15. 9. 2022 o 19.00 s tým, že sediacich pri VIP stolíkoch čaká veľkolepá afterpárty v priestoroch Card kasína spolu s Cigánskymi diablami. Ďalšie galavečery sú naplánované na 2. 10. 2022 v Topoľčanoch, 16. 10. 2022 v Trnave, 17. 10. 2022 v Žiline a 24. 10. 2022 v Nových Zámkoch. 

 

img

 

Galavečery moderuje Štefan Skrúcaný a podľa jeho slov sú v predaji posledné lístky na tieto exkluzívne predstavenia.

Okrem galavečera vás Cigánski diabli pozývajú aj na pútavé predstavenie Cigáni idú do neba, s ktorým plánujú hosťovať aj v Austrálii.

 

Viac k týmto koncertom a muzikálu Cigáni idú do neba povie v našej reportáži Štefan Picúr Banyák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona