Renzi: Cieľom je vrátiť všetko po zemetrasení do pôvodného stavu, obnova bude stáť tri až štyri miliardy eur

NETKY.SK • 23 September 2016, 14:10 • 2 min
Renzi: Cieľom je vrátiť všetko po zemetrasení do pôvodného stavu, obnova bude stáť tri až štyri miliardy eur

RÍM - Obnova škôd po nedávnom silnom zemetrasení v strednom Taliansku bude stáť najmenej tri až štyri miliardy eur. Oznámil to dnes šéf talianskeho úradu pre civilnú ochranu Fabrizio Curcio.

slovakia

left justify in out

"Tento účet nebude menší než tri až štyri miliardy eur, je to predbežný odhad, ktorý sa obávam prekročíme," povedal Curcio na tlačovej konferencii venovanej obnove zničených miest, z ktorej citovala agentúra DPA.

 

Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zasiahlo horské obce Amatrice, Accumoli a Arquata del Tronto v strednom Taliansku asi 150 kilometrov severovýchodne od Ríma. Takmer 3000 ľudí nemá stále kde bývať, takmer 2500 z nich žije v provizórnych stanoch a prístreškoch. Úrady ich vyzývajú, aby sa ešte pred príchodom jesene a zimy presunuli do hotelov alebo iných budov.

 

"Našim cieľom je ... vrátiť všetko do pôvodného stavu," povedal taliansky premiér Matteo Renzi. Zaviazal sa, že mestá postavia nanovo "kde boli, aké boli, a pokiaľ to bude možné, ešte krajšie, než predtým".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies