Remišová má toho dosť! Buď odíde Matovič, alebo zajtra podá demisiu ona

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 14:14 • 2 min
Remišová má toho dosť! Buď odíde Matovič, alebo zajtra podá demisiu ona

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) oznámila, že ak sa neposunú rokovania smerom k pokračovaniu štvorkoalície a výmene premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), v pondelok oznámi demisiu.

slovakia

left justify in out

 Informovalo o tom tlačové oddelenie strany Za ľudí s tým, že vládna kríza sa nedá ďalej naťahovať. Podľa nej obyvateľov  nezaujíma, ako sa menia stoličky vo vláde, no  zaujíma ich to, ako sa zlepší systém očkovania, ako vláda podporí nové investície, či pracovné miesta.

 

"Mnohí novinári mi vyčítali, že som v tomto konflikte príliš diplomatická. Ak však chceme vráti slušnosť do politiky, my sami sa nemôžeme správať neslušne, nízko a hrubo," uvádza sa na profile Za ľudí na sociálnej sieti. 

Predsedníčka Za ľudí podčiarkla, že do poslednej chvíle bojovala za túto koalíciu. Po 12 rokoch vlád Smeru - sociálnej demokracie to bola podľa nej prvá vláda, v ktorej má polícia naozaj voľné ruky.  "Do poslednej chvíle som bojovala za túto koalíciu. Po 12 rokoch vlád Smeru to bola prvá vláda, v ktorej má polícia naozaj voľné ruky. Prvá vláda, počas ktorej sa obrovské kauzy a podvody vyšetrujú, kauzy, na ktoré som upozorňovala roky v opozícii," uviedla Veronia Remišová na sociálnej sieti.

 

Podpisujem možno posledné dokumenty v úrade, v tomto prípade odpovede občanom a starostom. Za svojím slovom si stojím....

Uverejnil používateľ Veronika Remišová Nedeľa 28. marca 2021

  

Veronika Remišová v príspevku vysvetľuje aj to, prečo v konflikte medzi Matovičom a Sulíkom nezaujala jednoznačnú pozicíu a ani raz jednoznačne neodpovedala na otázku o možnom odchode Za ľud z vlády. „Mnohí novinári mi vyčítali, že som v tomto konflikte príliš diplomatická. Ak však chceme vráti slušnosť do politiky, my sami sa nemôžeme správať neslušne, nízko a hrubo,“ vysvetľuje šéfka Za ľudí. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies