Ak by prezidentka vetovala protiinflačný balík, Sme rodina ho podporí opäť. OĽaNO posiela symbolický odkaz

NETKY.SK • 6 Jún 2022, 17:52 • 2 min
Ak by prezidentka vetovala protiinflačný balík, Sme rodina ho podporí opäť. OĽaNO posiela symbolický odkaz

BRATISLAVA – Pokiaľ by sa prezidentka Zuzana Čaputová rozhodla vrátiť parlamentu takzvaný protiinflačný balík, poslanci hnutia Sme rodina ho v opätovnom hlasovaní podporia opäť. Tvrdí to šéf hnutia a Národnej rady (NR) SR Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

„Buď ste na strane rodiny, podporíte ho znova, aby sa ľudia konečne k nejakým financiám dostali, alebo si budete hľadať výhovorky. My budeme určite na strane rodín a podporíme znova tento návrh,“ reagoval predseda Sme rodina.

 

img

 

Prezidentka v pondelok prijala v súvislosti so schválením protiinflačného balíka sociálnych partnerov, predstaviteľov samosprávy aj zástupcov prorodinných organizácií. Zástupcovia samospráv balík kritizujú, mesto Bratislava vyzvalo hlavu štátu, aby zákon nepodpísala.

 

img

V popredí predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger počas tlačovej konferencie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS)

 

Koaličné strany avizovali, že v prípade vrátenia legislatívy do parlamentu svoj postoj nezmenia. Svoje rozhodnutie má prezidentka oznámiť v tomto týždni. Parlament schválil protiinflačnú pomoc z dielne Ministerstva financií SR ešte 24. mája. Opatrenia v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa zahŕňajú 60 eur mesačne na voľnočasové aktivity detí, zvýšenie sumy daňového bonusu a prídavku na dieťa.

 

OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zverejnili na sociálnej sieti netradičný príspevok. Symbolicky vyzvali pani prezidentku umiestnením detského kočíka pred Prezidentský palác. Pomoc rodinám tak čaká doslova pred bránami na schválenie. „3 milióny detí a rodičov čakajú na jediný podpis a my pevne veríme, že sa im dostane pomoci,“ uviedli na sociálnej sieti.

 

img

 

Možno vás zaujme: Matovič predloží návrh na vyššie platy učiteľov spolu s vyššími daňami



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies