Rekordný rok 2017: Bitcoin prekonal hranicu 20 tisíc dolárov

NETKY.SK • 18 December 2017, 15:32 • 2 min
Rekordný rok 2017: Bitcoin prekonal hranicu 20 tisíc dolárov

CHICAGO – Vyzerá to tak, že Bitcoin ukončí svoj najúspešnejší rok ďalším rekordom, keď prekonal hranicu 20.000 dolárov. Stalo sa tak len jediný mesiac po tom, ako táto kryptomena prvýkrát dosiahla päťcifernú hodnotu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po niekoľkých týždňoch značnej volatility, striedania rýchleho rastu s náhlymi poklesmi, sa nakoniec Bitcoin dostal na nové historické maximum.

 

Bitcoin prekonal všetky prognózy a očakávania, ktoré mu predpovedali na rok 2017. Výrazne mu k tomu dopomohlo regulované obchodovanie z Wall Street, implementácia Lightning Network a zdá sa, že rastu zatiaľ prospievajú aj futures kontrakty. CBOE spustila Bitcoin futures 10. decembra a CME (čo je oveľa väčší trh) začalo obchodovať s termínovanými kontraktmi práve dnes, 18. decembra.

 

img

 

Trhy reagovali na rastúce ceny s efektom snehovej gule a vyvolali masový záujem spotrebiteľov o nákup a obchodovanie s touto virtuálnou menou. V posledných niekoľkých týždňoch bola aplikácia Coinbase niekoľkokrát najsťahovanejšou v Apple App Store.

 

img

 

V roku 2017 posilnil Bitcoin o 1.950 percent, keď ešte na začiatku roka mal hodnotu len 974 dolárov. Hranica 20.000 USD bola na niektorých trhoch prekonaná už oveľa skôr. Dôvodom bol najmä dopyt prevyšujúci ponuku alebo krehká ekonomická situácia, ako napríklad vo Venezuele a Zimbabwe.

 

 

 

Takýto rýchly rast Bitcoinu nepredvídal vôbec nikto a odborníci sa tak zameriavajú na nadchádzajúci rok. Bude tiež zaujímavé sledovať, ako budú vlády reagovať na rýchly rast trhu s kryptomenami. Bankári, mainstreamové médiá a niektorí odborníci naďalej varujú pred Bitcoin bublinou, a to aj napriek tomu, že obrovský dopyt po tejto kryptomene stále pretrváva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies