Rekordérka Wambachová ukončila kariéru, nastrieľala 184 gólov

NETKY.SK • 17 December 2015, 08:56 • 2 min
Rekordérka Wambachová ukončila kariéru, nastrieľala 184 gólov

NEW YORK - Americká futbalistka Abby Wambachová ukončila profesionálnu kariéru. Stalo sa tak po stredajšom prípravnom zápase proti Číne, ktorý USA prehrali 0:1. Wambachová odišla do futbalového dôchodku ako historicky najúspešnejšia strelkyňa histórie, keď v medzištátnych dueloch nastrieľala 184 gólov, čo je rekord v ženskom i mužskom futbale.

slovakia

left justify in out

Stredajšia rozlúčka s národným tímom však mala pre ňu trpkú príchuť, keď Američanky po výsledku 0:1 ukončili 104-zápasovú sériu bez prehry na domácej pôde. Tá trvala od rok 2004. Súboj proti Číne sa hral na štadióne v New Orleans a sledovalo ho 32.950 divákov. Tí Wambachovú ocenili potleskom postojačky. "Mrzí ma, že sme prehrali, ale aj tak ideme oslavovať. Ukončila som krásnu kariéru, ale som presvedčená, že bez futbalu dlho nezostanem," povedala Wambachová, ktorá na 184 presných zásahov potrebovala 255 medzištátnych duelov. Vo svojej zbierke má aj titul majsterky sveta a dve zlaté olympijské medaily.

 

Mužský rekord drží Iránčan Ali Daei, ktorý v 149 dueloch zaznamenal 109 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies