RegioJet chce od decembra vypravovať vlaky do Košíc každé tri hodiny

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 13:39 • 2 min
RegioJet chce od decembra vypravovať vlaky do Košíc každé tri hodiny

BRATISLAVA - Súkromná spoločnosť RegioJet plánuje od decembra tohto roku vypravovať InterCity (IC) vlaky medzi Bratislavou a Košicami každé tri hodiny.

slovakia

left justify in out

Podľa PR manažéra firmy Tomáša Bořutu dopravca už začal s prípravami na takéto zahustenie dopravy.
     

"Pre zabezpečenie prevádzky na tejto trase sme už začali s vybavovaním ďalších vozňov a lokomotív a chystáme masívny nábor nových zamestnancov. Najmä rušňovodičov, technických zamestnancov a palubného personálu," opísal majiteľ spoločnosti Radim Jančura.
     

V tomto roku tak chce RegioJet vytvoriť na Slovensku desiatky nových pracovných miest. Zhustením spojov pritom dopravca plánuje vykryť prázdne miesta v cestovnom poriadku vlakov po zrušených IC spojov štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).
     

RegioJet si však aj naďalej myslí, že štát svojou politikou diskriminuje dopravcu a aj sociálne skupiny cestujúcich, ktorým prepláca cestovné len v rýchlikoch ZSSK. "Preto budeme tieto kompenzácie od štátu aj naďalej požadovať, pokiaľ nedôjde ku kompromisu," avizoval Jančura.
     

RegioJetu by ale podľa neho stačili oproti štátnej spoločnosti len polovičné kompenzácie bezplatných lístkov. Druhú polovicu chce firma zaplatiť z vlastného vrecka. Stopercentné zľavy pre sociálne skupiny, ktoré kompenzuje vláda v rýchlikoch len štátnemu dopravcovi, podľa RegioJetu rozbili trhové prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies