Recidivista Milan jazdil napriek zákazu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 14:56 • 2 min
Recidivista Milan jazdil napriek zákazu

BANSKÁ BYSTRICA – Trest sedem mesiacov najľahšieho väzenia a zákaz šoférovať na 42 mesiacov za marenie výkonu úradného rozhodnutia potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 32-ročného Milana Javorku z Hronseka. Javorka dostal trest väzenia ako nedisciplinovaný vodič, pretože opakovane porušil zákaz šoférovania.

slovakia

left justify in out

Do rozporu so zákonom sa naposledy dostal Javorka v septembri minulého roku, keď ho policajti pri cestnej kontrole zastavili v Sliači a zistili, že v roku 2011 dostal zákaz viesť motorové vozidlá na štyri roky. Spáchal teda prečin marenia súdneho rozhodnutia. Na Okresnom súde vo Zvolene sa Javorka priznal a tvrdil, že za volant si sadol, lebo šiel po lieky pre príbuznú. Sudca pri zohľadnení priznania a kriminálnej minulosti mu vymeral nepodmienečný trest odňatia slobody na sedem mesiacov.

 

Javorka sa odvolal voči trestu, ktorý označil za neprimerane prísny a požadoval podmienečný, alebo alternatívny peňažný trest, prípadne trest povinnej práce. Odvolací senát mu nevyhovel a verdikt prvostupňového súdu potvrdil. Krajský súd poukázal na opakované porušenia zákona, keď v karte vodiča má Javorka prvý záznam už v roku 2006. Odvtedy spáchal viaceré porušenia dopravných predpisov, vrátane šoférovania pod vplyvom alkoholu. Za to mu opakovane zadržali policajti vodičské oprávnenie. Pretože bol aj štyrikrát odsúdený, Javorku posudzovali ako špeciálneho recidivistu, ktorý sa nepoučil z predchádzajúcich postihov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies