Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
16. jan. 2019Kristína
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Recept :Cioppino-polievka z Kalifornie
Recept :Cioppino-polievka z Kalifornie
08.01.2019 14:22 Gurmán
Cioppino-polievka z Kalifornie
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
08.01.2019 14:22 Gurmán

Cioppino-polievka z Kalifornie



BRATISLAVA-Cioppino nie je žiadne čarovné zaklínadlo, ale názov skvelého kalifornského receptu pôvodom z Talianska.


Tento pokrm je v podstate „guláš“, v ktorom hrajú hlavnú ulohu ryby, krevety, mušle a ďalšie morské plody, ktoré sa pripravujú dusením spolu s rajčinami a bielym vínom.

 

Ingrediencie:

 

Porcia: 2 osoby

 

·       1 strúčik-cesnaku

·       5 dkg-cibule

·       5 dkg-rajčinový pretlak

·       0,8 ks-šalotka

·       0,8 lyžičky-olivový olej

·       0,5 lyžičky-soľ

·       7,5 dkg-zeler

·       0,3 ks-fénikel

·       22,5 dkg-slávky

·       0,4 šálku-suché biele víno

·       22,5 dkg-krabie mäso

·       22,5 dkg-rajčiny

·       1,3 šálka-voda

·       11,3 dkg-mušle

·       0,3 listu-bôbkový list

·       0,2 lyžičky-mletá sladká paprika

 

Postup prípravy:


Zeleninu očistíme. Čerstvý fenikel nakrájame na plátky aj s olúpaným zelerom, cibuľou, šalotkou a cesnakom. 

Veľký hrniec nahrejeme na strednú teplotu. Na oleji ošmahneme do sklovitá nakrájaný fenikel, cibuľu, šalotku a soľ, pridáme cesnak, mletú papriku a smažíme ešte cca 2 minúty. Potom vmiešame paradajkový pretlak, pridáme rajčiny pokrájané na kocky aj so šťavou, víno, vodu, na kúsky nakrojené krabie  mäso (prípadne krevety), zeler a bobkový list. Hrniec priklopíme a necháme variť na miernom ohni cca 30 minút, až sa vône premiešajú.

Do polievky pridáme očistené Slávky a opäť hrniec priklopíme. Slávky by sa mali po cca 5 minútach varenia otvárať.  Ďalej pridáme vylúpané mušle a na väčšie kúsky nakrájané  rôzne druhy rýb. Cioppino z Kalifornie jemne varíme a občas premiešame, až budú Slávky  úplne otvorené. To by malo trvať zhruba 10 minút. Cioppino dochutíme soľou a červenou paprikou podľa potreby. 
 

Cioppino z Kalifornie podávame s bielym čerstvým chlebom alebo bagetou. 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 

 

 

 

 

 



reklama


Zdroj: P.B.Netky.sk



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok