Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
28. nov. 2020Henrieta
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Recept :Cioppino-polievka z Kalifornie
Recept :Cioppino-polievka z Kalifornie
08.01.2019 14:22 Gurmán
Cioppino-polievka z Kalifornie
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
08.01.2019 14:22 Gurmán

Cioppino-polievka z Kalifornie



BRATISLAVA-Cioppino nie je žiadne čarovné zaklínadlo, ale názov skvelého kalifornského receptu pôvodom z Talianska.


Tento pokrm je v podstate „guláš“, v ktorom hrajú hlavnú ulohu ryby, krevety, mušle a ďalšie morské plody, ktoré sa pripravujú dusením spolu s rajčinami a bielym vínom.

 

Ingrediencie:

 

Porcia: 2 osoby

 

·       1 strúčik-cesnaku

·       5 dkg-cibule

·       5 dkg-rajčinový pretlak

·       0,8 ks-šalotka

·       0,8 lyžičky-olivový olej

·       0,5 lyžičky-soľ

·       7,5 dkg-zeler

·       0,3 ks-fénikel

·       22,5 dkg-slávky

·       0,4 šálku-suché biele víno

·       22,5 dkg-krabie mäso

·       22,5 dkg-rajčiny

·       1,3 šálka-voda

·       11,3 dkg-mušle

·       0,3 listu-bôbkový list

·       0,2 lyžičky-mletá sladká paprika

 

Postup prípravy:


Zeleninu očistíme. Čerstvý fenikel nakrájame na plátky aj s olúpaným zelerom, cibuľou, šalotkou a cesnakom. 

Veľký hrniec nahrejeme na strednú teplotu. Na oleji ošmahneme do sklovitá nakrájaný fenikel, cibuľu, šalotku a soľ, pridáme cesnak, mletú papriku a smažíme ešte cca 2 minúty. Potom vmiešame paradajkový pretlak, pridáme rajčiny pokrájané na kocky aj so šťavou, víno, vodu, na kúsky nakrojené krabie  mäso (prípadne krevety), zeler a bobkový list. Hrniec priklopíme a necháme variť na miernom ohni cca 30 minút, až sa vône premiešajú.

Do polievky pridáme očistené Slávky a opäť hrniec priklopíme. Slávky by sa mali po cca 5 minútach varenia otvárať.  Ďalej pridáme vylúpané mušle a na väčšie kúsky nakrájané  rôzne druhy rýb. Cioppino z Kalifornie jemne varíme a občas premiešame, až budú Slávky  úplne otvorené. To by malo trvať zhruba 10 minút. Cioppino dochutíme soľou a červenou paprikou podľa potreby. 
 

Cioppino z Kalifornie podávame s bielym čerstvým chlebom alebo bagetou. 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 

 

 

 

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: P.B.Netky.sk



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok