Do strany Hlas-SD vstupil bývalý šéf NCZI Róbert Suja

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 11:57 • 2 min
Do strany Hlas-SD vstupil bývalý šéf NCZI Róbert Suja

BRATISLAVA 21. júna (SITA) - Do strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) vstupuje Róbert Suja.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková. Róbert Suja naposledy pôsobil ako dočasne poverený generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), ešte za bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. 

 

Dôvodom bolo, že jeho predchodca nedokázal pripraviť funkčný registračný systém na očkovanie. Vo vedení NCZI sa však dlho neohrial, a po takmer dvoch mesiacoch sa vedenia inštitúcie vzdal. Suja bude odborným garantom jednej z nosných tém strany - Moderné Slovensko.


„Moderné Slovensko v sebe zahŕňa digitalizáciu Slovenska a oblasť vzdelávania, oblasti, ktoré vnímame ako kľúčové pre rozvoj moderného Slovenska a pre ďalšie napredovania vo všetkých oblastiach života občanov a spoločnosti," priblížila Medveď Macíková.

 

Doplnila, že Suja prináša globálne skúsenosti z renomovaných konzultačných spoločností, kde sa primárne venoval informačným technológiám a analytickým činnostiam, ako aj skúsenosti z verejného sektora z domova a v zahraničí.

 

Prečítajte si tiež: Po takmer dvoch mesiacoch končí ďalší šéf NCZI. Zdá sa, že táto stolička je veľmi "horúca"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies