Realita je iná, ako ju dnes predstavil Smer na sneme

NETKY.SK • 7 December 2013, 16:32 • 2 min
Realita je iná, ako ju dnes predstavil Smer na sneme

BRATISLAVA - Smer podľa Štefanca plánuje rast nezamestnanosti a vyššie dane.

slovakia

left justify in out

Realita ako obyčajne je podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca iná od toho, čo predstavil Smer-SD dnes na sneme v Nitre. Ako povedal Štefanec dnes pre agentúru SITA, podľa návrhu štátneho rozpočtu Smer-SD namiesto znižovania nezamestnanosti plánuje vyšší počet nezamestnaných. „Namiesto lepšieho výberu daní, ich zvyšuje. Takáto politika občanom Slovenska nepomôže, ale nás vzďaľuje od prosperity,“ povedal Štefanec.

Smer-SD sa podľa Fica v prvej polovici vládneho obdobia venoval tomu, ako brániť hospodárskej kríze, aby sa nerozširovala, aby sa ľudia nemali horšie. „Táto etapa je za nami. Dochádza k rozvoju ekonomiky, euro už nemá také problémy, preto sme rozhodli, že sa budeme venovať tomu, aby sa ľudia mali lepšie. Vzniká potenciál na zlepšenie sociálneho štandardu ľudí,“ vyhlásil. Smer-SD bude mať preto tri priority. „Vláda bude viac pozornosti venovať sociálnemu štandardu, teda, aby sa ľudia mali lepšie,“ uviedol. Poriadok vo verejných financiách podľa neho vláda urobila, preto chce, aby nezamestnanosť klesla na úroveň priemeru v eurozóne, čo je približne 12 percent do roku 2016. Osobitne sa bude kabinet venovať nezamestnanosti mladých ľudí. Druhá priorita je podľa Fica tlak vlády na rast miezd. „Máme jednu z najvyšších produktivít práce, ale máme jedny z najnižších miezd. Musíme vytvárať podmienky, aby mzdy rástli rýchlejšie. Urobíme všetko, aby aj v roku 2014 bol percentuálny rast minimálnej mzdy jeden z najvyšších v EÚ,“ povedal Fico. Tretia priorita je boj proti daňovým podvodom, únikom a efektívny výber daní, čím získava vláda prostriedky na predchádzajúce dve priority.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies