Real musí v odvete s Dortmundom zmazať trojgólové manko

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 10:00 • 2 min
Real musí v odvete s Dortmundom zmazať trojgólové manko

MADRID - Futbalisti Realu Madrid potrebujú v utorkovej semifinálovej odvete Ligy majstrov 2012/2013 s Borussiou Dortmund zmazať trojgólové manko z prvého duelu (1:4), o ktoré sa sám skvelými štyrmi gólmi postaral poľský kanonier Robert Lewandowski. Deväťnásobný európsky šampión môže čerpať inšpiráciu z vlastnej histórie a napodobniť sezónu 1974/1975, keď po prehre 1:4 v úvodnom stretnutí s Derby County vyhral v odvete 5:1.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" v ligovej generálke, ktorou bolo madridské derby s Atleticom, zvíťazil 2:1. Odveta LM proti nemeckému zástupcovi však bude o niečom inom. "Potrebujeme doma v odvete dať tri góly, čo však pre nás nie je nemožné. Už sa nám to podarilo veľakrát predtým, najmä doma. V odvete budeme drieť od prvej minúty až do poslednej, pretože ešte stále môžeme postúpiť do finále," povedal stopér Realu Madrid Pepe.

Cristiano Ronaldo, ktorý je lídrom kanonierov LM s 12 gólmi, a vo všetkých súťažiach dal v tomto ročníku 51 gólov, cez víkend odpočíval. Tréner Jose Mourinho z Portugalska sa spolieha, že práve jeho krajan zohrá kľúčovú rolu v odvete. "Ešte to môžeme otočiť, aj keď vieme, že to nebude jednoduché. Vo futbale je však všetko možné. V prípade bláznivého večera, keď premeníte na gól každú šancu, to môžete otočiť," zdôraznil pre portál UEFA.com Mourinho.

Do finále vo Wembley, ktoré sa uskutoční 25. mája, majú zatiaľ jednoznačne bližšie "žlto-čierni". Dortmund potvrdil svoju výbornú formu aj v bundesligovej generálke, keď napriek početným zmenám v základnej zostave vyhral v Düsseldorfe 2:1. Tri kolá pred koncom bundesligy si tak Dortmund zaistil účasť v LM aj v budúcej sezóne.  "S desiatimi zmenami to nebolo síce jednoduché, ale sme profesionáli a musíme to akceptovať. Chceli sme si zabezpečiť druhé miesto v bundeslige a získať ďalšie sebavedomie pred utorkom," povedal kapitán Sebastian Kehl.

Dortmund má momentálne bližšie do finále LM, kde naposledy triumfoval v roku 1997. Teraz však musí zvládnuť ešte krok na San Bernabeu. "Nevýhodou pohárových dvojzápasov je, že ešte musíte hrať vonku, v našom prípade v Madride. Preto aj po víťazstve v prvom stretnutí musíme zostať pokojní a nepoblázniť sa v odvete. Všetci dobre vieme, že v Madride nás nečaká žiadna prechádzka," uviedol kouč Borussie Jürgen Klopp.

odveta semifinále LM 2012/2013, utorok 30. apríla (20.45 SELČ):
Real Madrid - Borussia Dortmund
/prvý zápas 1:4, rozhoduje: Howard Webb (Angl.)/
pravdepodobné zostavy:
Madrid: Lopez - Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Özil, Ronaldo - Higuain
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Hummels, Schmelzer - Guendogan, Sahin - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies