Real Madrid - FC Barcelona 0:2 v 1.semifinále,Messi exceloval 2 gólmi

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:33 • 2 min
Real Madrid - FC Barcelona 0:2 v 1.semifinále,Messi exceloval 2 gólmi

Real Madrid - FC Barcelona 0 2 v 1. semifinále,Messi exceloval 2 gólmi - Futbal V stredajšom prvom semifinálovom dueli futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 prehral Real Madrid na domácom štadióne Santiago Bernabeu so španielskym rivalom FC Barcelona 0 2.

slovakia

left justify in out

img

V stredajšom prvom semifinálovom dueli futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 prehral Real Madrid na domácom štadióne Santiago Bernabeu so španielskym rivalom FC Barcelona 0:2. Oba góly Kataláncov strelil argentínsky útočník Lionel Messi, najmä ten druhý po neuveriteľnom sóle bol skutočnou oslavou futbalu. Odveta je na Nou Campe 3. mája, zverenci trénera Papa Guardiolu si tak vybojovali výbornú pozíciu a doma budú útočiť s lepšími kartami na postup do finále.
      Oba tímy odohrali už tretie "El Clasico" v priebehu jedenástich dní. Zverenci portugalského trénera Jose Mourinha vyhrali finále Španielskeho kráľovského pohára vo Valencii 1:0 po predĺžení a získali prvú trofej pod jeho vedením. V Primera División sa 16. apríla na Santiago Bernabeu v prestížnom dueli zrodila remíza 1:1.
      Postupujúci z tejto dvojice sa vo finále v londýnskom futbalovom chráme vo Wembley stretne v sobotu 28. mája s úspešnejším z dua Manchester United - Schalke 04 Gelsenkirchen. Tím škótskeho trénera Alexa Fergusona vyhral v utorok v Nemecku 2:0, odveta je na Old Trafford 4. mája.  
      Liga majstrov 2010/2011, 1. zápas semifinále:
      Real Madrid - FC Barcelona 0:2 (0:0)
      Gól: 77. a 87. Messi, rozhodoval: Stark (Nem.), ŽK: Arbeloa, Ramos, Adebayor - Alves, Mascherano, ČK: 61. Pepe - 45. Pinto (Barcelona), 71.000 divákov.
      zostavy:
      Real: Casillas - Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo - Pepe, Xabi Alonso, Lassana Diarra - Özil (46. Adebayor), Cristiano Ronaldo, Di Maria
      Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Busquets, Xavi, Seydou Keita - Pedro (71. Afellay), Messi, Villa (90. Sergi Roberto)

      V prvom polčase sa nekonali žiadne ofenzívne orgie, oba tímy si boli vedomé dôležitosti zápasu a pohárovej matematike. Katalánci predsa len mali loptu viac v držaní, ako je to ich zvykom a v 11. minúte mohli udrieť ako prví. Útočník David Villa strieľal z hranice šestnástky veľmi nebezpečne, jeho obstrel si ale cestu za chrbát Ikera Casillasa nenašiel. Aj druhú veľkú šancu mali hostia, v 25. minúte, skvelú prihrávku adresoval Xavimu Lionel Messi, ale špílmacher Barcelony trafil len skvele reagujúceho Casillasa. Real pozorne bránil a takticky perfektne zachytával kombinácie hostí. V závere prvého dejstva mohol udrieť "biely balet", ale veľmi nepríjemnú strelu Cristiana Ronalda brankár hostí Victor Valdes vyrazil. Pri odchode do kabín sa strhla poriadna "mela", ktorú červenou kartou odniesol náhradný brankár Barcelony José Pinto.
      V druhom polčase sa obraz hry príliš nemenil, hostia mali loptu, no Real sa ich snažil frustrovať dobrou defenzívou. Hra sa ale poriadne priostrila, na čo doplatil stredopoliar domácich Pepe. Po škaredom faule na Daniela Alvesa mu nemecký rozhodca Wolfgang Stark ukázal rovno červenú kartu a bude tak chýbať v odvete. Rovnako ako jeho spoluhráč Sergio Ramos, ktorý ešte pred týmto zákrokom videl druhú žltú kartu. Červenú kartu dostal aj tréner domácich Mourinho, ktorého rozhodca vykázal na tribúnu krátko po vylúčení Pepeho. Barcelona v presile mohla skórovať v 68. minúte, po akcii Xaviho strieľal Villa, Casillas jeho pokus s námahou vyrazil na hlavu Pedra, no ten nedokázal usmerniť loptu do siete. Napokon ale Barcelona dokázala streliť vytúžený gól. Striedajúci Afellay využil pošmyknutie súpera, z pravej strany nacentroval do ohňa, kde bol pripravený argentínsky kanonier Messi, ktorý zblízka nedal Casillasovi šancu - 0:1. A to nepovedal nízky fenomén zďaleka posledné slovo, famóznym sólom cez polovicu ihriska okolo viacerých hráčov Realu skóroval prekrásny gól v 87. minúte. Bol to už jeho 36. gól v Lige majstrov a spečatil ním výhru hostí 2:0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies