Rusko prijalo pozvanie od USA na Bidenovu inauguráciu

NETKY.SK • 12 Január 2021, 15:15 • 2 min
Rusko prijalo pozvanie od USA na Bidenovu inauguráciu

WASHINGTON - Spojené štáty americké zaslali Rusku pozvánku na inauguráciu zvoleného prezidenta USA Joea Bidena, ktorá sa bude konať 20. januára.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra TASS. Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone plánuje, že sa na slávnosti ako hosť zúčastní ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov.

 

„Dostali sme pozvanie. Ako hosť sa na slávosti zúčastní ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov,“ uviedlo členovia ruskej diplomatickej misie v USA.

 

Prečítajte si tiež: FBI varuje pred plánmi na celonárodné ozbrojené protesty!

 

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov koncom novembra minulého roka pripustil, že veľvyslanec Antonov môže byť pri inaugurácii nového šéfa americkej administratívy. Avšak, podobné zastúpenie pre ostatné krajny na tomto podujatí nebude poskytnuté, poznamenal hovorca Kremľa.

 

Prezidentské voľby v Spojených štátoch vyhral demokratický kandidát Joe Biden, ktorý tak porazil dosluhujúceho prezidenta za republikánov Donalda Trumpa.

 

Voľby sa v Spojených štátoch konali 3. novembra 2020, pričom 14. decembra sa konalo hlasovanie volebného kolégia, ktoré potvrdilo víťazstvo demokrata Joea Bidena. Slávnostná inaugurácia sa uskutoční 20. januára napoludnie v budove Kapitolu.

 

Organizátori inaugurácie už skôr oznámili, že slavnostná ceremónia sa bude konať v skrátenom formáte pre vážnu epidemiologickú situáciu v krajine. 

 

Okrem toho, upustili aj od prehliadky pri príležitosti inaugurácie nastávajúcej hlavy štátu. Organizátori výrazne znížili počet pozvánok na slávnostný ceremoniál, ako aj počet akreditovaných novinárov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Trumpova podpora obsadenia Kapitolu nezostane nepovšimnutá! Demokrati už vypracovali impeachment

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies