Real Madrid a Barcelona už o dva body pred zvyškom

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:25 • 2 min
Real Madrid a Barcelona už o dva body pred zvyškom

MADRID - Tabuľka najvyššej španielskej futbalovej súťaže má čoraz povedomejšiu podobu: Real Madrid a FC Barcelona bojujú plece pri pleci, pred najbližším konkurentom momentálne majú dvojbodový náskok. O odstavenie nečakaného trúfalca sa v sobotu postaral "biely balet".

slovakia

left justify in out

Vo Vigu triumfoval 3:1, privodil Celte prvú prehru v Primera División 2015/2016. "Blaugranas" stále bez Lionela Messiho v nedeľu v 9. kole doma prehrávali s Eibarom, ale napokon zvíťazili tiež 3:1 hetrikom Luisa Suáreza - Uruguajčan v 85. min "zavrel" zápas už po vylúčení argentínskeho spoluhráča Javiera Mascherana. Na dva body k lídrom sa v nedeľu večer priblížilo Atlético Madrid, ktoré zdolalo Valenciu 2:1.

 

Real je už len jediným mužstvom bez prehry. Skóre na Estadio Municipal de Balaídos otvoril už v 8. min Cristiano Ronaldo (jeho 12. gól v rovnakom počte tohtosezónnych súťažných vystúpení), do prestávky pridal "poistku" Danilo a na gól Manuela Aguda Durána "Nolita" z 85. min odpovedal v nadstavenom čase Marcelo. Celte určite nepomohlo vylúčenie argentínskeho obrancu Gustava Cabrala v 57. min. Výborným výkonom sa blysol kostarický brankár hostí Keylor Navas, viackrát zverencov Rafu Beníteza výrazne podržal. Madridčania nepredviedli práve najpresvedčivejší výkon tri dni po remíze 0:0 v Lige majstrov v Paríži proti St. Germain. Real stále nemal k dispozícii Garetha Bala a Karima Benzemu.

 

"Pre nás je pozitívom presvedčiť sa, že môžeme bodovať aj vtedy, keď sa herne pomerne trápime," skonštatoval Benítez. "Povedzme si úprimne, že Navas chytil štyri čisté góly. Treba mu pogratulovať, lebo fakt netuším, ako to dokázal. Vyzdvihol by som, ako sme si počínali v oslabení. Musíme byť spokojní napriek prehre," vyhlásil Nolito, ktorý je so 7-gólovým ligovým nástrelom po boku Cristiana Ronalda. Na čele poradia figuruje barcelonský Brazílčan Neymar s ôsmimi efektívnymi zakončeniami, v nedeľu dvakrát asistoval.

 

Real sa v sobotu 31. októbra o 16.00 h stretne na Štadióne Santiaga Bernabéua v metropole s Las Palmas. Barcelona v rovnaký deň o 20.30 h nastúpi proti Getafe na periférii Madridu. Real má rozdiel skóre +18 (21:3), Barcelona "len" +8 (20:12). "El Clásico" príde na rad 21. novembra o 18.15 h v Madride.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies