Ratingová agentúra Moody's zhoršila výhľad ratingu Kataru na negatívny

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 15:20 • 2 min
Ratingová agentúra Moody's zhoršila výhľad ratingu Kataru na negatívny

LONDÝN - Ratingová agentúra Moody's zhoršila výhľad ratingu Kataru zo stabilného na negatívny. Dôvodom je pokračujúci konflikt v Perzskom zálive.

slovakia

left justify in out

Ratingová agentúra potvrdila rating Kataru na úrovni Aa3 s poukázaním na naďalej vysokú úroveň bohatstva. Výhľad však zhoršila na negatívny, čo znamená, že v blízkej budúcnosti môže rating krajiny znížiť.

 

Moody's sa obáva, že súčasný konflikt medzi Katarom a niekoľkými arabskými štátmi, ktoré malú krajinu obviňujú z podpory terorizmu, sa tak skoro nevyrieši. Saudská Arábia, Egypt, Bahrajn a Spojené arabské emiráty prerušili 5. júna diplomatické styky s Katarom a zaviedli bojkot voči svojmu susedovi. Krajinu obviňujú okrem iného z podpory teroristických organizácií, čo ale Katar popiera.

 

Agentúra očakáva, že obdobie neistoty sa môže predlžovať až do budúceho roka. Ak sa obavy potvrdia a konflikt bude trvať dlhší čas, prípadne ešte eskaluje, môže to výrazne negatívne ovplyvniť ekonomickú a finančnú silu Kataru.

 

Na situáciu v Perzskom zálive už skôr reagovala ratingová agentúra S&P. Tá začiatkom júna znížila dlhodobý rating Kataru o jeden stupeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies