Američania vraždia v priamom prenose. Nákup stíhačiek F16 od USA by Slovensko malo v reakcii na vraždu Solejmáního okamžite zrušiť

NETKY.SK • 8 Január 2020, 14:53 • 2 min
Američania vraždia v priamom prenose. Nákup stíhačiek F16 od USA by Slovensko malo v reakcii na vraždu Solejmáního okamžite zrušiť

Letecký útok USA pri letisku v Bagdade, pri ktorom prišiel o život iránsky generálmajor Kásem Solejmání, nie je ničím iným ako zločinom vraždy.

slovakia

left justify in out

"Podľa môjho názoru a aj podľa Ruska a Číny bola nepochybne porušená Charta OSN a Slovensko by malo zaujať rázny postoj pokiaľ ide o porušovanie medzinárodne platných noriem, ktoré musia platiť pre každého rovnako, inak nemajú žiadny význam," povedal líder strany Vlasť.

 

Slovensko sa musí hlasno dištancovať od tohto útoku a a odsúdiť ho. V opačnom prípade sa sami môžeme stať obeťami odvetnej reakcie, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou zo strany Iránu príde. A to nemôžeme dopustiť. 

 

Slovensko sa nemôže žiadnym spôsobom podieľať na schvaľovaní, či na financovaní podobných teroristických činov, pričom práve nákupom stíhačiek F16 od USA by sme takúto trestnú činnosť nepriamo financovali.

 

Aj preto strana VLASŤ vyzýva premiéra Pellegriniho, ministra zahraničia v demisii Lajčáka a ministra obrany Gajdoša, aby v reakcii na tento bezprecedentný zločin bezodkladne ostúpili od nákupu stíhačiek F16 od USA. Osobitne vyzývam predsedu SNS, v gescii ktorej je ministerstvo obrany, Andreja Danka, aby využil poskytnutú príležitosť a napravil svoju chybu, ktorú urobil, keď odobril nákup stíhačiek F16 od USA. 

 

V neposlednom rade treba pripomenúť, že stíhacie lietadlá F16 sú predražené a zastaralé a v situácii, v ktorej sa naša vlasť nachádza, by podobný nákup nebol rozumný. Na Slovensku v prvom rade potrebujeme stavať nemocnice a zvyšovať životnú úroveň najchudobnejších. Stíhačky počkajú. 

 

"Na záver by som chcel dodať, že neústavne inaugurovaná Čaputová za prezidentku má obvykle plné ústa humanizmu a automaticky rázne odsudzuje kde-čo, ale to len v prípade, keď ide o jej názorových a politických oponentov. Teraz sme sa podobne ráznej a principiálnej reakcie, žiaľ, nedočkali. Je jasne vidieť, že v prípade Čaputovej a jej ultraliberálnych súputníkov je humanizmus, solidarita a dodržiavanie medzinárodného práva len zásterkou a farizejstvom, pretože ich uplatňujú selektívne a nie spravodlivo," dodal Štefan Harabin.

 

Strana VLASŤ naopak jednoznačne presadzuje princíp, kedy právo, poriadok a spravodlivosť musia platiť pre každého rovnako.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies