Raper a aktivista Killer Mike z Atlanty bol zatknutý za priestupok po tom, čo vyhral cenu Grammy

NETKY.SK • 5 Február 2024, 13:40 • 2 min
Raper a aktivista Killer Mike z Atlanty bol zatknutý za priestupok po tom, čo vyhral cenu Grammy

Rappera a sociálneho aktivistu Killera Mikea zatkli v nedeľu večer neďaleko dejiska 66. ročníka odovzdávania cien Grammy v Los Angeles v noci, keď si domov odniesol tri vytúžené sošky, píše americká stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Umelec, ktorého občianske meno je Michael Render, bol podľa losangeleského policajného oddelenia obvinený z priestupku vyvolania potýčky. Oddelenie uviedlo, že Killer Mike bol zadržaný a spútaný za fyzickú hádku, ku ktorej došlo v bloku 700 Chick Hearn Court, ktorý susedí s arénou Crypto.com. Práve tam sa v nedeľu konalo odovzdávanie cien Grammy, predtým ako Rendera zatkli a odviezli do Centrálneho oddelenia LAPD.

 

Podľa oddelenia bol 48-ročný raper „v procese prepustenia“ v nedeľu večer miestneho času.

Killer Mike je jedna polovica legendárneho rapového dua Run the Jewels. Umelec získal v nedeľu tri ceny Grammy, vrátane najlepšieho rapového albumu za „Michael“, najlepšieho rapového výkonu a najlepšej rapovej piesne za singel „Scientists and Engineers“.

 

"Pre všetkých ľudí, ktorí si myslia, že ste príliš starý na rapovanie, h***o!" povedal Killer Mike počas ďakovnej reči na ceremónii pred televíznym prenosom. "Je mi fuk, ak máš 78 a rapuješ o tom, koľko dievčat máš v domove dôchodcov, postaraj sa, aby sme udržali hip-hop nažive," dodal.

 

Na skladbe úspešnej skladbe “Scientists and Engineers” hosťuje aj Mikeov raperský kolega z Atlanty Andre 3000 zo zoskupenia OutKast a či ďalší známy raper z Atlanty Future a objavila sa na nej aj americká rhythm a bluesová hudobníčka z Detroitu Eryn Allen Kane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Foto: Reuters / David Swanson
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies