Prameň vlasov a kvapku krvi Jána Pavla II. uložili v královohradeckom chráme

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 18:45 • 2 min
Prameň vlasov a kvapku krvi Jána Pavla II. uložili v královohradeckom chráme

PRAHA/HRADEC KRÁLOVÉ - Relikviár s prameňom vlasov a kvapkou krvi pápeža Jána Pavla II. uložili dnes - na Zelený štvrtok - počas omše Missa Chrismatis do výklenku bočnej lode Katedrály sv. Ducha v Hradci Králové.

slovakia

left justify in out

Spomínaný chrám sa tak stal štvrtou lokalitou v ČR, kde sú uložené relikvie medzičasom svätorečeného poľského pápeža.
     

Pápež Ján Pavol II. zavítal do tohto východočeského mesta 26. apríla 1997 počas tretej návštevy ČR. Už skôr boli jeho pozostatky uložené aj v chráme sv. Mikuláša v Jaroměři, v kostole sv. Ducha v Ostrave-Zábřehu a v Dóme sv. Václava v Olomouci, uviedol internetový server Novinky.cz.
     

Generálny vikár Josef Socha pripomenul dnes vzťah poľského pápeža k Česku a osobitne k Hradcu Králové. Prvý ponovembrový biskup v tomto meste, arcibiskup Karel Otčenášek, bol osobným priateľom Jána Pavla II. Súčasný královohradecký biskup Jan Vokál, ktorého Ján Pavol II. vysvätil a ktorý získal uloženú kvapku krvi od vtedajšieho osobného tajomníka hlavy katolíckej cirkvi, pôsobil počas pontifikátu Jána Pavla II. vo Vatikáne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies