Ivan Korčok: Ľudské práva nemožno považovať za samozrejmosť

NETKY.SK • 10 December 2021, 17:48 • 2 min
Ivan Korčok: Ľudské práva nemožno považovať za samozrejmosť

BRATISLAVA - Ľudské práva sú podľa ministra Korčoka univerzálne, nedeliteľné, neodňateľné a nemožno ich považovať za samozrejmosť.

slovakia

left justify in out

"Obzvlášť keď vidíme, že len neďaleko od nás sú masovo porušované," povedal Korčok pri príležitosti piatkového Medzinárodného dňa ľudských práv.

 

 

"Len niekoľko sto kilometrov od nás, v Bielorusku, sú masovo perzekvovaní odvážni, slobodní občania a nezávislé médiá. Toto je fakt, pred ktorým si nemôžeme zatvárať oči,“ zdôraznil Korčok.

 

Rezort diplomacie si spomínaný medzinárodný deň v piatok pripomenie nasvietením budovy Palugyayovho paláca v Bratislave namodro. MZVEZ pripomenulo, že podpora a ochrana ľudských práv je jednou z dlhodobých priorít ministerstva.

 

img

 

"Tento rok minister Korčok vymenoval prvého veľvyslanca pre ľudské práva Petra Buriana a rezort prijal prvú Koncepciu na podporu ľudských práv a demokracie vo svete, ktorá poskytuje jasné usmernenie pre slovenskú zahraničnú politiku v oblasti ľudských práv, demokracie a právneho štátu," spresnil rezort.

 

Korčok dodal, že hodnoty demokracie a ľudských práv sú dôležité a je potrebné ich chrániť. "Bez demokracie nie je bezpečnosť ani stabilita. V tomto je slovenský postoj dlhodobo jasný. Aj preto som rád, že Slovensko dostalo pozvánku na práve prebiehajúci Samit za demokraciu organizovaný prezidentom Spojených štátov Joe Bidenom," uviedol.

 

Možno vás zaujme: Ivan Korčok: Zásadné problémy v Európe nevyriešime bez Európskej únie

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies