Rakúsky súd poslal do väzenia Rumuna, ktorý pašoval migrantov v nebezpečnej dodávke

NETKY.SK • 6 November 2015, 17:06 • 2 min
Rakúsky súd poslal do väzenia Rumuna, ktorý pašoval migrantov v nebezpečnej dodávke

VIEDEŇ - Súd v hlavnom meste Rakúska uložil dnes dvojročný trest odňatia slobody vodičovi dodávky s privarenými oknami a dverami, v ktorej polícia pri kontrole našla 24 migrantov v ohrození života. Nemenovaného 30-ročného Rumuna, doposiaľ netrestaného otca šiestich detí, uznali vinným z prevádzačstva za peniaze, informovala dnes rakúska verejnoprávna stanica ORF.

slovakia

left justify in out

Dodávku s 24 mladíkmi prepravovanými v takmer vzduchotesne uzavretom nákladnom priestore zastavili vo Viedni na prelome augusta a septembra. Cestujúci z vozidla s rumunskou poznávacou značkou podľa ORF vyviazli živí len šťastnou náhodou vzhľadom na technické úpravy, ktoré rakúskym policajtom "vyrazili dych". Zadné dvere dodávky boli zvonka zaistené privarenou posuvnou západkou doplnenou visacím zámkom, zatiaľ čo bočné posuvné dvere boli znefunkčnené zvarom z vnútornej strany. Na oknách boli zase privarené mreže.

 

Vodič po zastavení v okrajovej časti Viedne ušiel, pričom ho nezastavil ani varovný výstrel. Neskôr ho však našiel policajný pes, ako sa ukrýva v blízkej kôlni. Niektorí z pašovaných migrantov, ktorých identifikovali ako Afgancov vo veku 16-20 rokov, pred vyslobodením upadli do bezvedomia pre nedostatok kyslíka, informuje ORF. Záchrana migrantov je v tomto prípade spájaná so sprísnenými kontrolami po tragédii z konca augusta, keď na rakúskej diaľnici A4 našli odstavené chladiarenské auto so 71 mŕtvymi osobami. Predpokladá sa, že sa udusili po tom, ako ich prevádzači zamkli vo vzduchotesnom nákladnom priestore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies