Rakúske orgány sledujú v krajine 270 džihádistov

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 18:42 • 2 min
Rakúske orgány sledujú v krajine 270 džihádistov

VIEDEŇ - Orgány v Rakúsku sledujú 270 džihádistov, pri ktorých sú náznaky, že cestovali do oblastí konfliktov v Sýrii a Iraku alebo do nich chceli cestovať, aby sa pridali k niektorej z bojujúcich skupín. Informovala o tom dnes rakúska verejnoprávna stanica ORF.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnenej správy uvedený počet vyplýva z odpovede rakúskeho ministra vnútra Wolfganga Sobotku na otázky poslankyne Petry Stegerovej, ktorá v parlamente zastupuje pravicovo-populistickú Slobodnú stranu Rakúska (FPÖ). Spomedzi osôb, ktoré boli alebo sú "predmetom opatrení bezpečnostných orgánov", je 127 mladších ako 25 rokov.


Sobotka podľa ORF nechcel odpovedať na otázku, koľko radikálnych islamistov a potenciálnych bojovníkov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) sa doteraz objavilo v Rakúsku.
Stegerová predtým ohľadne trestnej činnosti týkajúcej sa IS a jeho symbolov kritizovala v denníku Heute vládu za to, že nevedie úplné štatistiky o potenciálnych teroristoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies