Rakúšana, ktorý znásilnil 13-ročné dievča, poslali na 9,5 roka za mreže

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 21:07 • 2 min
Rakúšana, ktorý znásilnil 13-ročné dievča, poslali na 9,5 roka za mreže

ZWICKAU - Muža, ktorý mal už v minulosti na konte delikty sexuálneho charakteru, poslal dnes Krajinský súd v Zwickau v nemeckej spolkovej krajine Sasko na 9,5 roka za mreže, a to za znásilnenie 13-ročnej tínedžerky.

slovakia

left justify in out

Sudca v zdôvodnení rozsudku konštatoval, že 49-ročný obžalovaný je všeobecne nebezpečný a súd preto nariadil v jeho prípade po odpykaní trestu aj ochrannú väzbu. Navyše musí páchateľ uhradiť obeti bolestné vo výške 40.000 eur a pokryť aj náklady na terapiu prípadných ďalších dôsledkov svojho činu.

 

Vyplýva to z informácií, ktoré priniesol Stredonemecký rozhlas (MDR).

 

Muž z východného Frízska zadržiaval dievča vlani v júni v okolí obce Zwota po niekoľko hodín a sexuálne ho zneužil, pričom svoje konanie zaznamenal na video.

 

Muž, ktorý stretol dievča vracajúce sa zo školy domov náhodou v lese, sa v priebehu procesu, ktorý bol sčasti neverejný a na ktorom sa obeť nemusela zúčastniť, priznal k trestnej činnosti.

 

Predtým bol na slobode iba asi rok po tom, čo si odsedel za delikty sexuálneho charakteru predtým celkove 25 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies