Británia varuje pred novým útokom Rusov!

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 17:33 • 2 min
Británia varuje pred novým útokom Rusov!

LONDÝN - Rusko podľa britského ministerstva obrany presúva svoje ozbrojené sily a zhromažďuje ich v blízkosti hraníc s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Britské spravodajské služby priniesli nové informácie v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Rezort ministra obrany Bena Wallaceho zverejnil, že Rusi sa pripravujú na novú ofenzívu. Tá má udrieť silnejšie ako doteraz.

 

V aktualizácii spravodajských informácii o ruskej vojne na Ukrajine Briti uviedli, že veľká časť nových jednotiek pechoty má pravdepodobne k dispozícii zastarané obrnené vozidlá MT-LB, ktoré boli dlhodobo v skladoch. Ministerstvo dodalo, že samotné Rusko tieto vozidlá dlho považovalo za nevhodné pre väčšinu úloh pri preprave pechoty. 

 

Prečítajte si aj: Zuzana Čaputová diskutovala na Pohode. Prečo sa cíti ako bezdomovec?

 

img

 

Podľa Británie, aj keď ruský prezident Vladimir Putin 7. júla vyhlásil, že ruská armáda „ešte ani nezačala" svoje akcie na Ukrajine, mnohé ruské posily sú narýchlo zostavené formácie so zastaraným a nevhodným vybavením.


Mohlo by vás zaujímať aj: Veronika Remišová: My namiesto hádok pracujeme pre ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies