Rakby vyrastal na Nohavicovi a Krylovi

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 08:31 • 2 min
Rakby vyrastal na Nohavicovi a Krylovi

BRATISLAVA - Slovenský rapper Ramón Beňo známy pod umeleckým menom Rakby vyrastal na hudbe českých pesničkárov.

slovakia

left justify in out

"Počúval som aj veľa popových vecí, ale strašne som počúval aj Nohavicu a Karla Kryla,“ priznal v rozhovore pre agentúru SITA. "Otec mal ich kazety, tak sme to počúvali, hlavne keď sme išli niekam na výlet, takže to ma neobišlo,“ poznamenal.


Rovnako sa mu však od malička páčili i viacerí slovenskí interpreti. "IMT Smile, ich prvé albumy boli fantastické, Jana Kirschner, album Modrá bol fantastický. To sú také veci, čo už zostanú legendárne. Má to metaforu, má to pointu, je to melodické, spevavé, pekné,“ uviedol Rakby.


Súčasná hudobná scéna podľa neho nie je taká kvalitná ako kedysi. "Na prelome roku 2000, vtedy vznikli tie nové hviezdy ako IMT Smile, No Name, Desmod, Horkýže, tí boli silní strašne. Momentálne je to také... Je to v pohodičke, ale stále sa recyklujú tie isté nápady, stále tá istá rovnica bez nejakého nového nápadu,“ podotkol 26-ročný rodák z Nitry, ktorý sa chce napriek tomu realizovať hlavne v komerčnej hudobnej sfére. "Na Slovensku je ťažké robiť underground, keď sa tým chce človek aj živiť a robiť to kvalitne. Klipy niečo stoja, štúdio niečo stojí, všetko niečo stojí a mňa vždy bavila komerčná hudba, ale vždy som si vyberal kvalitnú,“ povedal Rakby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies