Raiffeisen Bank Magyarország je v strate, vedenie nevylučuje odchod

NETKY.SK • 22 August 2014, 10:12 • 2 min
Raiffeisen Bank Magyarország je v strate, vedenie nevylučuje odchod

BUDAPEŠŤ - Raiffeisen Bank Magyarország skončil v 1. polroku tohto roka so stratou a generálny riaditeľ bankovej skupiny Karl Sevelda Raiffeisen Bank International (RBI) spolu s vedením maďarskej pobočky nevylúčil odchod banky z Maďarska, uviedla agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť nemá presný plán na predaj svojich bánk v Maďarsku či na Ukrajine, priebežne však preveruje oba trhy a nemôže vylúčiť ani odchod z týchto krajín, citovala MTI zo štvrtkového (21.8.) vyjadrenia Seveldu vo Viedni.

 

V uplynulých dvoch rokoch dosiahol Raiffeisen Bank Magyarország stratu 600 a 700 miliónov eur, pričom prepustil 311 zamestnancov.

 

Čistý zisk banky, ktorá je druhým najväčším poskytovateľom úverov v strednej a východnej Európe, sa za tri mesiace do konca júna zvýšil o 53 % na 183 miliónov eur zo 120 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. RBI musí odškodniť klientov v Maďarsku za "neférové" úroky z devízových hypoték. Zlé úvery redukujú jej príjmy v Rumunsku a na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies