Radiohead môžu tento rok získať prestížnu Mercury Prize

NETKY.SK • 4 August 2016, 14:55 • 2 min
Radiohead môžu tento rok získať prestížnu Mercury Prize

BRATISLAVA - Medzi nominovaných na prestížnu Mercury Prize, ktorú každoročne udeľujú za najlepší britský alebo írsky album, sa tento rok prebojovala aj formácia Radiohead s deviatou štúdiovkou A Moon Shaped Pool (2016).

slovakia

left justify in out

Pre kapelu je to rekordná piata nominácia, doteraz však cenu nezískali. Ich albumu konkuruje napríklad aj nahrávka Blackstar (2016) zosnulého speváka Davida Bowieho, ktorá sa na trh dostala len dva dni pred jeho smrťou.


Do shortlistu sa dostali aj Anohni (Hopelessness), Bat For Lashes (The Bride), Jamie Woon (Making Time), Kano (Made In The Manor), Laura Mvula (The Dreaming Room), Michael Kiwanuka (Love and Hate), Savages (Adore Life), Skepta (Konnichiwa), The 1975 (I Like It When You Sleep...) a The Comet Is Coming (Channel The Spirits). Meno víťaza 25. ročníka Mercury Prize, ktorý získa 25-tisíc libier (v prepočte takmer 30-tisíc eur), oznámia 15. septembra počas galakoncertu v Londýne.


Cenu po prvý raz udelili v roku 1992, keď sa jej víťazom stalo škótske rockové zoskupenie Primal Scream s albumom Screamadelica. Neskôr si ju pripísali na konto napríklad aj Ms. Dynamite, Portishead, Pulp, Suede, Alt-J, Dizzee Rascal, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Klaxons, James Blake, Young Fathers či vlani Benjamin Clementine. Ako jediná získala Mercury Prize dva razy PJ Harvey, keď uspela s albumami Stories From The City, Stories From The Sea (2000) a Let England Shake (2011).

Zoznam nominovaných na The 2016 Hyundai Mercury Prize:


Anohni - Hopelessness
Bat For Lashes - The Bride
David Bowie - Blackstar
Jamie Woon - Making Time
Kano - Made In The Manor
Laura Mvula - The Dreaming Room
Michael Kiwanuka - Love and Hate
Radiohead - A Moon Shaped Pool
Savages - Adore Life
Skepta - Konnichiwa
The 1975 - I Like It When You Sleep...
The Comet Is Coming - Channel The Spirits


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies