Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila pokutu a upozornenia, odňala licencie a začala správne konania

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 19:44 • 2 min
Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila pokutu a upozornenia, odňala licencie a začala správne konania

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí ukladala sankcie v podobe finančného postihu i upozornenia na porušenie zákona. Zároveň odňala niekoľko licencií na vysielanie a jednu frekvenciu a začala správne konania. Informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

slovakia

left justify in out

Pokutu vo výške 5000 eur udelila vysielateľovi MAC TV za jeho programovú službu JOJ. Dôvodom je porušenie zákona o čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu v rámci upútavky na program Drsniačky v novembri 2017.

 

Sankciu v podobe upozornenia na porušenie zákona dostal vysielateľ C.S.M. group za programovú službu Rádio Aktual. Rada to odôvodňuje tým, že v programe Talkshow Zuzany Martinákovej nedošlo viackrát k splneniu požiadavky vyhradiť vysielací čas pre kandidátov na funkciu predsedu samosprávneho kraja tak, aby nebol žiadny z kandidátov znevýhodnený.

 

RVR zároveň odňala dve licencie na vysielanie, a to televíznej programovej službe 213 vysielateľovi Elements Channel a televíznej programovej službe UPC Expres vysielateľovi UPC Broadband Slovakia. Zároveň vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska odňala frekvenciu 93,9 MHz Michalovce, a to na základe žiadosti vysielateľa.

 

Rada tiež začala šesť správnych konaní. Päť z nich je voči vysielateľovi MAC TV a jeho programovým službám JOJ, JOJ Plus a Wau pre možné porušenia zákona o ochrane maloletých či v súvislosti s počtom povolených prerušení programu reklamou, za násilné scény v upútavkách, ako aj porušenie zákona týkajúceho sa technických požiadaviek na zvukovú zložku programovej služby.

 

Posledné správne konanie začala rada voči vysielateľovi D.Expes a jeho programovej službe Expres. Dôvodom má byť možné porušenie v rámci objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru v súvislosti s vysielaním programu Braňo Závodský naživo koncom januára tohto roka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies