R. Sulík plní sľub, nemeckú limuzínu vymenil za Škodu

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 07:17 • 2 min
R. Sulík plní sľub, nemeckú limuzínu vymenil za Škodu

R. Sulík plní sľub, nemeckú limuzínu vymenil za Škodu

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady SR a šéf SaS Richard Sulík začal dnes plniť sľub, že sa obmedzia náklady na limuzíny ústavných činiteľov a vymenil svoj doterajší Mercedes za Škodu Superb. Otázka, či ľudia súhlasia s tým, aby sa nesmeli kupovať autá nad hodnotu 40.000 eur, bola aj súčasťou minuloročného referenda organizovaného SaS.
      "Lebo je lacnejšie vo všetkom. Plním predvolebný sľub, nemyslím si, že politici by mali jazdiť na autách za viac ako 40.000 eur," odôvodnil zmenu auta Sulík pred dnešným rokovaním Koaličnej rady. Líder SaS na tento účel použil Škodu, ktorú vlastnila Kancelária NR SR. Aby však na nej mohol jazdiť ako druhý najvyššie postavený politik na Slovensku, parlament ju previedol pod Úrad na ochranu ústavných činiteľov.
      Jeho stranícky kolega a minister hospodárstva Juraj Miškov však naďalej používa drahšie auto nemeckej výroby. "Keď mi pridelia Superb, tak sa budem voziť, keď mi pridelia Fabiu, tak sa bude voziť na nej," povedal. Myslí si, že Sulík mal svojím krokom záujem splniť jeden z predvolebných sľubov a na voličov to určite bude mať nejaký vplyv.
      Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) priamo na otázku, či by bol ochotný vymeniť svoju limuzínu za lacnejšie auto, uviedol, že akonáhle by bolo potrebné kupovať nové autá, tak by ich nekupoval. "V princípe je pre mňa dôležité, aby sa nemíňali peniaze daňových poplatníkov na žiadne nové limuzíny. V takom prípade nech si vyberie každý, ako uzná za vhodné," dodal.
      Sulík plní aj svoj ďalší záväzok, podľa ktorého sa nebude do konca púte slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta holiť. "Nechcem uraziť šťastie, neholím sa, dúfam, že to bude niečo platné," poznamenal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies