V Británii pristupujú nezodpovedne, nezrušili beh so 6200 ľuďmi

NETKY.SK • 16 Marec 2020, 16:16 • 2 min
V Británii pristupujú nezodpovedne, nezrušili beh so 6200 ľuďmi

Uprostred krízy kvôli pandémii koronavírusu sa na britskom maratóne Bath zúčastnilo vyše 6 000 ľudí.

slovakia

left justify in out

 

Najmenšie opatrenia v Európe

Viac ako 6 000 ľudí sa zúčastnilo na Bath maratóne, a to napriek upozorneniam na pandémiu koronavírusu. Anglicko je jednou z európskych krajín, ktorá prijala najmenšie opatrenia proti šíreniu COVID-19.

 

Pandémia koronavírusu nezabránila účasti 6 200 bežcom v maratóne v meste Bath. Hoci premiér Boris Johnson uviedol, že veľká časť populácie bude nakazená, Spojené kráľovstvo podniklo najmenšie kroky proti šíreniu vírusu.

 

Organizátori varovali pred nebezpečenstvom šírenia vírusu a uviedli, že "riziká sú minimálne, pretože sa odohrávajú vonku“.

 

 

Vo Veľkej Británii bolo doteraz potvrdených 1 391 prípadov koronavírusu, z ktorých 35 bolo smrteľných. Španielsky denník Marca uviedol, že "vždy robia veci inak a to je známe už po stáročia“.

 

Na Facebookovej stránke maratónu zostalo viac ako 1800 komentárov, v ktorých ľudia dôrazne kritizovali rozhodnutie organizátorov pokračovať v tomto maratóne. Situácia sa na Twitteri nelíšila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies