Putin vyhlásil, že ruskej ekonomike sa opäť začína dariť

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 12:02 • 2 min
Putin vyhlásil, že ruskej ekonomike sa opäť začína dariť

MOSKVA - Recesia v ruskej ekonomike je na konci, Rusko sa presunulo do fázy oživovania ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu Vladimir Putin informoval, že v poslednom období zažíva ruská ekonomika rast aj napriek nepriaznivej situácii a sankciám uvalených z EÚ a USA.

 

Minister hospodárstva Maxim Oreshkin uviedol, že ekonomická situácia v Rusku sa postupne zlepšuje a je možné očakávať rast HDP v roku 2017 o dve percentá.

 

V polovici apríla, výkonný riaditeľka MMF Christine Lagardeová ocenila ruské vládne protikrízové opatrenia. Podľa jej názoru, keďže cena ropy závratne klesla zo 100 na 27 až 28 dolárov za barel, považuje za nevyhnutné, aby Rusko bezprostredne reagovalo na túto situáciu.

 

Niekoľko krajín, vrátane USA a EÚ prijali reštriktívne opatrenia voči Moskve ešte v roku 2014, na základe konfliktu na juhovýchode Ukrajiny, na Kryme. Tieto opatrenia výrazne ovplyvnili finančné, energetické a priemyselné odvetvie ruského hospodárstva. Moskva na margo týchto opatrení zakázala dovoz niektorých výrobkov z krajín, ktoré sa pripojili k sankciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies