Fenomenálny Messi prekonal Pelého, stal sa najlepším juhoamerickým strelcom

NETKY.SK • 10 September 2021, 10:43 • 2 min
Fenomenálny Messi prekonal Pelého, stal sa najlepším juhoamerickým strelcom

BUENOS AIRES – Argentínsky futbalista Lionel Messi sa vo včerajšom zápase s Bolíviou zapísal do histórie. Po hattricku do siete brankára Carlosa Lampeho prekonal ikonického Pelého v počte strelených gólov na reprezentačnej úrovni v Južnej Amerike.

slovakia

left justify in out

Messi si na ihrisku opäť robil čo chcel a postupne sa presadil v 14., 64. a 88. minúte. Išlo už o jeho siedmy hattrick v národnom drese, pričom má na konte 79 gólov, o dva viac než slávny brazílsky futbalista. Úspech bol o to sladší, že ho sledovalo zhruba 20 000 divákov, ktorí mohli navštíviť zápas národného tímu po prvýkrát od vypuknutia pandémie.

 

 

„Bol som nervózny a chcel som si to užiť. Dlho som po tom túžil, čakal som na to a dokonca sa mi o tom snívalo. Je naozaj výnimočné, ako to celé dopadlo. Je tu aj moja mama a súrodenci, veľa si toho vytrpeli, teraz však oslavujú. Mám obrovskú radosť,“ prezradil Messi, ktorý so spoluhráčmi ukázal fanúšikom trofej za letné víťazstvo na Copa América, na ktoré Argentína čakala 28 rokov.

 

 

V desaťčlennej kvalifikačnej skupine na majstrovstvá sveta do Kataru sa Argentína nachádza s osemnástimi bodmi na 2. mieste za Brazíliou, ktorá má šesťbodový náskok. Kanárici si včera hladko poradili s Peru v pomere 2:0 po zásahoch Evertona RibeiraNeymara. Práve hviezdny spoluhráč Messiho z parížskeho St. Germain sa stal napriek strelenému gólu a asistencii terčom kritiky za to, že sa púšťa do zbytočných strkaníc.

 

„Toto predsa nie je normálne. Neviem, čo by som mal v reprezentácii urobiť lepšie, aby ma fanúšikovia začali rešpektovať,“ posťažoval sa po zápase.

 

 

Na 3. miesto sa posunul Uruguay po víťazstve 1:0 nad Ekvádorom, ktorý sa nachádza na 4. mieste. Práve štvrtá priečka ako posledná zaručuje priamy postup na svetový šampionát. Na barážovej 5. pozícii sa nachádza Kolumbia, ktorá po troch remízach v rade zabrala a porazila Chile v pomere 3:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies