Putin telefonoval s Trumpom: Vyjadrili záujem o normalizáciu vzťahov

NETKY.SK • 15 November 2016, 06:50 • 2 min
Putin telefonoval s Trumpom: Vyjadrili záujem o normalizáciu vzťahov

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin a víťaz amerických prezidentských volieb Donald Trump vyjadrili dnes pripravenosť na partnerský dialóg a dohodli sa na zvážení osobného stretnutia. Stalo sa tak v telefonickom rozhovore, o ktorom informovala tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na tlačovú službu Kremľa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja najvyšší ruský predstaviteľ využil túto možnosť, aby ešte raz zablahoželal Trumpovi k volebnému triumfu a zaželal mu úspešnú realizáciu volebného programu. Súčasne zdôraznil pripravenosť na partnerský dialóg na báze rovnoprávnosti, vzájomného rešpektovania sa a nezasahovania do vnútorných záležitostí.

 

Obe strany sa vyslovili za normalizáciu bilaterálnych vzťahov a zhodli sa v tom, že ich súčasná úroveň je krajne neuspokojujúca. Súčasne deklarovali záujem o konštruktívnu spoluprácu v širokom okruhu otázok.

 

Popri akcentovaní obchodno-hospodárskeho aspektu spolupráce sa obe strany venovali aj otázkam riešenia sýrskej krízy a nevyhnutnosti zjednotenia úsilia v boji proti medzinárodnému terorizmu a extrémizmu.

 

Putin a Trump sa dohodli na pokračovaní vzájomných telefonických rozhovorov a na tom, že perspektívne zvážia osobné stretnutie.

 

Návrat k pragmatickej, vzájomne výhodnej spolupráci, ktorá by zodpovedala záujmom oboch krajín, stabilite a bezpečnosti na celom svete, by malo stimulovať aj budúcoročné 210. výročie nadviazania rusko-amerických diplomatických vzťahov, vyplýva z vyhlásenia Kremľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies