Putin sľubuje vykoreniť doping, ale nesúhlasí s trestom

NETKY.SK • 17 December 2015, 16:26 • 2 min
Putin sľubuje vykoreniť doping, ale nesúhlasí s trestom

MOSKVA - Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin potvrdil postoj svojej krajiny k trestu od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF), keď sa síce zaviazal vykoreniť dopingovú pliagu, ale zároveň obhajoval dištancovaných poctivých športovcov.

slovakia

left justify in out

Zákaz účasti na medzinárodných podujatiach na neurčito pre všetkých ruských atlétov považuje za nespravodlivý. Rusi nesú následky odhalenia rozsiahleho dopingového škandálu za účasti štátom dotovaných inštitúcií. Sankcie ich môžu pripraviť o účasť na budúcoročných olympijských hrách v Riu de Janeiro.


"Ak niekto užíval zakázané látky, jednoznačne si zaslúži trest, pretože pošliapal princípy fair play. Zodpovednosť musia niesť všetci vinníci - tréneri, funkcionári, športovci. Ale tí, čo nič zlé nespravili, pykajú neprávom. Nie je to spravodlivé ani správne," vyhlásil šéf Kremľa a vyslovil prísľub: "Rusko sa musí a aj sa pripojí k otvorenému boju proti dopingu. Úradníkom na všetkých úrovniach nariadim, aby spolupracovali s medzinárodnými organizáciami a nič nezakrývali. Je to v našom záujme." Putin sa vyjadril aj k prehlbujúcej sa morálnej kríze v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA). V tejto súvislosti prízvukoval, že Rusko získalo právo na usporiadanie majstrovstiev sveta 2018 čestným spôsobom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies