Vianočný strom v Sydney má poukázať na katastrofálnu situáciu v krajine

NETKY.SK • 18 December 2019, 12:27 • 2 min
Vianočný strom v Sydney má poukázať na katastrofálnu situáciu v krajine

SYDNEY - V obchodnej štvrti v centre austrálskeho najľudnatejšieho mesta Sydney inštalovali vianočný strom vytvorený z obhorených konárov a ďalších podobných zhorených zvyškov.

slovakia

left justify in out

Netradične "vyzdobený" strom

Strom je vyrobený zo spálených polien a konárov a ko "ozdoby" sú tu použité obhorený bicykel, zničený požiarny alarm a ďalšie zhorené predmety. Objekt obklopujú darčeky zabalené do trblietavého červeného, strieborného a zlatého baliaceho papiera. Cieľom je upozorniť na smrteľné lesné požiare, ktoré pustošia veľkú časť Austrálie.

 

 

Symbolika je spájaná s požiarmi v krajine 

Umelec James Dive vysvetlil, že objekt vianočného stromu symbolizuje tieň, ktorý katastrofa spôsobila počas sviatočného obdobia, ako aj odolnosť austrálskej krajiny.

 

 

Vyjadrenie umelca Divea

"Vrátil som sa odtiaľ s dvoma dojmami. Jedným bol rozsah. To vás skutočne zasiahne. To ticho. Žiadne vtáky. Všetko je zrazu preč... Ale vidím aj odolnosť. Myslím tým, že austrálsky buš sa znova obnovuje...," dodal.

 

 

Vianočný strom bol vyrobený v spolupráci s Červeným krížom a mestom Sydney.

 

Najhorúcejší deň a mestá v dyme, situácia v Austrálii je alarmujúca

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies