Putin síce nie je fanúšikom ľudských práv, ale Rusko je na tom ekonomicky najlepšie za posledných 20 rokov

NETKY.SK • 1 Február 2018, 06:00 • 2 min
Putin síce nie je fanúšikom ľudských práv, ale Rusko je na tom ekonomicky najlepšie za posledných 20 rokov

Kľúčovým znakom vlády Vladimíra Putina, či už ako prezidenta alebo premiéra, je stabilita krajiny. Opozícia je umlčovaná, extrémisti prenasledovaní, ale obyčajní Rusi sa majú tak, ako nikdy predtým. A to je dôvod, prečo nemôže prehrať v nasledujúcich prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Kúpna sila Rusov sa od nástupu Putina k moci takmer strojnásobila. Z dna, v ktorom bola v roku 1998, je dnes Rusko šiestou krajinou na svete s najvyššou kúpnou silou na hlavu hneď za Japonskom, píše server Stredoevropan.cz.

 

V roku 2000 bola priemerná ruská mzda 80 dolárov, teraz je to 565 dolárov (nárast o viac ako 500 percent). Nezamestnanosť klesla z 12,4 percenta v roku 1999 na 5,5 percenta v roku 2016.

 

Dôchodky vzrástli desaťnásobne, z 20 dolárov na 237 v roku 2017. Inflácia poklesla v decembri 2017 na historické minimum 2,5 percenta z priam astronomických čísiel v deväťdesiatych rokoch. 

 

Dobre si vedú aj zlaté rezervy, ktoré Rusko navýšilo od roku 2000 päťkrát. A podobne si vedie väčšina hodnôt ruskej ekonomiky.

 

Aj keď sa Rusko potýka s mnohými problémami, ktorým čelí väčšina sveta, zatiaľ si vedie dobre.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies