Erdogana údajne hospitalizovali po infarkte, jeho hovorca to poprel

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 08:30 • 2 min
Erdogana údajne hospitalizovali po infarkte, jeho hovorca to poprel

ISTANBUL - Šéf tlačového oddelenia tureckej prezidentskej kancelárie Fahrettin Altun rázne odmietol fámy, ktoré sa šíria o zdraví prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

slovakia

left justify in out

"Kategoricky odmietame takéto nepodložené tvrdenia o prezidentovom zdravotnom stave," napísal Altun v stredu neskoro večer na sociálnej sieti Twitter. Reagoval tým na niekoľko tvítov obsahujúcich tvrdenia, že Erdogan utrpel infarkt a bol hospitalizovaný v nemocnici. Altun dodal, že prezident sa vo štvrtok podľa plánu prostredníctvom videospojenia zúčastní na otvorení tureckej jadrovej elektrárne Akkuyu.

 

Turecký viceprezident Fuat Oktay uviedol, že Erdogan sa má dobre. "Sme v neustálom kontakte. Trochu prechladol," dodal Oktay, ktorého citovala agentúra Anadolu. Intenzívnejšie špekulácie o Erdoganovom zdravotnom stave sa objavili po tom, čo zrušil v stredu svoj program v rámci volebnej kampane. "Dnes na odporúčanie svojich lekárov zostanem doma odpočívať," napísal 69-ročný Erdogan v príspevku na Twitteri.

 

Erdogan v priebehu utorka absolvoval tri prejavy v kampani pred parlamentnými a prezidentskými voľbami, ktoré Turecko čakajú 14. mája. Následne mal vystúpiť naživo v rozhovore pre televízne stanice Ulke TV a Kanal 7. Jeho rozhovor sa však začal s viac než 90-minútovým oneskorením. Po približne desiatich minútach sa vysielanie prerušilo. Keď sa Erdogan po ďalších 15 minútach vrátil na obrazovku, svoju neprítomnosť ospravedlnil žalúdočnou nevoľnosťou.

 

Erdogan a jeho vládnuca Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP) dominujú tureckej politickej scéne uplynulé dve desaťročia. Kampaň pred nadchádzajúcimi voľbami však pre tureckého prezidenta predstavuje jednu z doposiaľ najväčších výziev. Podľa prieskumov totiž zaostáva za opozičným politikom Kemalom Kiličdaroglom, ktorý je spoločným kandidátom šestice strán združených v Národnej aliancii (Millet Ittifaki). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies