Putin sa stretne s Abbottom, Abem, Cameronom a Hollandom

NETKY.SK • 7 November 2014, 15:57 • 2 min
Putin sa stretne s Abbottom, Abem, Cameronom a Hollandom

MOSKVA - Šéf Kremľa Vladimir Putin sa stretne cez víkend s austrálskym premiérom Tonym Abbottom a šéfom japonskej vlády Šinzóm Abem. Schôdzky sa uskutočnia v Pekingu počas summitu Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC), informoval dnes poradca Kremľa pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov.

slovakia

left justify in out

Na budúci týždeň Putin podľa neho absolvuje rokovania aj s britským premiérom Davidom Cameronom a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Tieto schôdzky sa uskutočnia počas summitu skupiny G20 v austrálskom Brisbane, ktorý je naplánovaný na 15.-16. novembra.
     

Schôdzka medzi Putinom a americkým prezidentom Barackom Obamom nie je v pláne, dvojica však bude mať možnosť porozprávať sa popri summite, dodal Ušakov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.
     

Podľa agentúry Reuters sa Ušakov vyjadril aj k situácii na Ukrajine. Povedal, že Moskva je zaviazaná mierovému procesu a chce ďalšie rokovania o ukončení ozbrojeného konfliktu.
     

Ušakov uviedol, že Moskva rešpektuje vôľu voličov, ktorí prišli k volebným urnám v separatistických oblastiach na východe Ukrajiny. K tomu však dodal, že Moskva si zámerne vybrala slovo "rešpektovať" namiesto "uznať", napísala agentúra Reuters.
     

Podľa agentúry TASS Ušakov povedal, že ruské ministerstvo zahraničných vecí prísne formulovalo svoj postoj k voľbám v samozvanej Doneckej ľudovej republike a Luhanskej ľudovej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies