Putin sa stal terčom veľmi silného útoku počítačových pirátov

NETKY.SK • 15 September 2015, 09:19 • 2 min
Putin sa stal terčom veľmi silného útoku počítačových pirátov

MOSKVA - Internetové stránky kancelárie ruského prezidenta Vladimira Putina boli v nedeľu terčom "veľmi silného" útoku počítačových pirátov, ochranné systémy ho však nakoniec dokázali odraziť. Informuje o tom agentúra Reuters odvolávajúca sa na vyhlásenie Putinovho tlačového tajomníka Dmitrija Peskova.

slovakia

left justify in out

Podľa Peskova hackerský útok súvisel s nedeľňajšími regionálnymi voľbami v Rusku, v ktorých sa snažila uspieť aj opozícia, pričom páchatelia súčasne napadli taktiež stránky volebnej komisie. "Systémy ochrany zaúčinkovali, aj keď to nebolo jednoduché, keďže ten útok bol dosť silný," povedal hovorca Kremľa pred novinármi s tým, že nevie, kto by mohol byť za tento čin zodpovedný.

 

Reuters podotýka, že Rusko je známe ako pôsobisko hackerských zločineckých skupín a Spojené štáty tamojších počítačových pirátov pravidelne obviňujú z útokov na americké stránky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies