Putin: Rusko nebude brániť športovcom na Olympijských hrách súťažiť pod neutrálnou vlajkou

NETKY.SK • 7 December 2017, 13:22 • 2 min
Putin: Rusko nebude brániť športovcom na Olympijských hrách súťažiť pod neutrálnou vlajkou

NIŽNÝ NOVGOROD - Úrad Ruskej Federácie nebude brániť ruským športovcom na Olympijských hrách 2018 v Pchjongjangu súťažiť pod neutrálnou vlajkou, vyhlásil prezident Ruska Vladimir Putin. Informuje agentúra RIA.novosti.

slovakia

left justify in out

"My, bez akýchkoľvek pochybností, nebudeme oznamovať o žiadnej blokáde, nebudeme brániť našim olympionikom zúčastniť sa na hrách, ak niekto bude chcieť súťažiť," povedala hlava štátu, počas rozhovoru s pracovníkmi automobilového závodu Gorkeho.

 

Putin upozornil na skutočnosť, že mnohí športovci, vrátane tých, ktorých osobne pozná, "venovali športu celý svoj život"Dodal: "Tieto riešenia je potrebné starostlivo preskúmať, poznať ich podrobne, prečítať to na papieri. Zúčastniť sa Olympijských hier 2018 treba, šport je dôležitý," povedal Ovechkin.

 

"Konečné rozhodnutie, samozrejme, by malo byť prijaté olympijským zhromaždením," uzavrel prezident. Rozhodnutie o účasti v Olympijských hrách v juhokórejskom Pchjongjangu, Ruská strana musí oznámiť na olympijskom zhromaždení 12. decembra.

 

Podľa rozhodnutia Medzinárodného olympijského výboru, zúčastniť sa budú môcť len "čistí" ruskí športovci pod olympijskou vlajkou, pričom komisia olympijského výboru nenašla žiadne dôkazy podpory najvyšších štátnych orgánov Ruskej Federácie v "dopingovom systéme".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies