Rusko predĺžilo prestávku v náletoch na Aleppo

NETKY.SK • 20 Október 2016, 16:35 • 2 min
Rusko predĺžilo prestávku v náletoch na Aleppo

BERLÍN - Rusko predĺži dnešnú prestávku v bojoch proti povstalcom v sýrskom Aleppe o ďalších 24 hodín. Podľa ruského ministra obrany Sergeja Šojgu, ktorého vyhlásenie prevzala dnes agentúra DPA, predĺženie pokoja zbraní nariadil prezident Vladimir Putin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

So zmenou trvania tzv. humanitárnej prestávky v Aleppe, ktorá má slúžiť na odsun civilistov a bojovníkov, súhlasí aj sýrska vláda, dodal Šojgu. Bombardovanie a ostreľovanie povstaleckých štvrtí malo byť pôvodne prerušené iba dnes od 8.00 do 16.00 h miestneho času, už v stredu však ruská armáda oznámila predĺženie o tri hodiny.

 

Koordinátor OSN pre humanitárnu pomoc v Sýrii Jan Egeland medzitým vyjadril v Ženeve nádej, že prestávka v paľbe bude trvať ešte dlhšie, a to najmenej do pondelka. Ruské a sýrske vzdušné sily už od utorka nepodnikajú nálety na povstalecké štvrte Aleppa, pričom požadujú odsun zostávajúcich obyvateľov a protivládnych bojovníkov. Cieľom humanitárnej prestávky je poskytnúť OSN a Červenému polmesiacu možnosť evakuovať chorých a zranených ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies